• Novosti online

  Мој став о таксама је непромењен

  ПРИШТИНА Премијер привремених приштинских институција, Рамуш Харадинај, и данас је поновио непромењени став о неповлачењу одлуке о наметнутим сто одсто увећаним таксама на производе из Србије и БиХ.

  „Мој став о таксама знате, промена нема”, рекао је Харадинај одбацивши тврдње да то угрожава односе Приштине са САД, преноси Танјуг.

  Изразивши забринутост због недостатка јединства политичких субјеката када је реч о, како је рекао, „питањима од националног интереса”, Харадинај је казао да разуме жељу појединих политичких лидера који му нуде излаз из актуелне ситуације.

  Додао је, међутим, да је разлог због којег задржава непромењен став о таксама озбиљан.

  „Морамо водити рачуна о нашим акцијама, браним ову одлуку коју смо донели заједно “, рекао је Харадинај, пренео је Зери.

  Истакао је да треба очувати суверено право владе да доноси одлуке које се тичу економије, али и оне које се односе на, како је рекао, лобирање Београда против Приштине.

  „Упркос ставовима које можда имамо појединачно, морамо остати јединствени у овој одлуци. Дијалог је потребан, веома сам узбуђен што сам укључен у ову тему, могу да наставим са дефинисањем коначног споразума који не садржи територијалне промене”, рекао је Харадинај и додао да тек када такав споразум буде потписан постоји могућност да таксе буду укинуте.

  Према његовим речима, прекид дијалога није у интересу Београда који, како је рекао, блокира овај процес.

  Харадинај је новинарима рекао да се данас састао са председником парламента Кадри Весељијем ради договора о седници на чијем дневном реду би био Нацрт платформе за дијалога са Београдом.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com