• Saobraćaj

  Мокри коловози, опрез у вожњи

  Због снега који повремено провејава на подручју Копаоника, Сјенице и Златибора, неопходна је зимска опрема, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

  Разлог за спорију вожњу су и могући ситнији одрони на путевима кроз стенске усеке и бројне деонице на којима је због радова измењен саобраћај.

  Саобраћај је слабијег интезитета, а његово појачање очекујемо у каснијим поподневним и првим вечерњим сатима, када су могућа и десетоминутна задржавања на појединим наплатним рампама.

  Тренутно на наплатним рампама пролази без дужих задржавања.

  Због веће количине одрона земље и камена затворен је пут Чачак – Зеоке – Гуча. Алтернативни пут је Чачак – Граб – Рогача Гуча.

  Због улегнућа коловоза затворен је пут Брзеће-Куршумлија у близини места Блажево код села Иричићи.

  Према последњим информацијама Управе граничне полиције на нашим терминалима нема дужих задржавања путничких возила.

  Очекује се појачан саобраћај на граничном прелазу Хоргош са Мађарском и Батровци са Хрватском, али се тренутно на овим граничним прелазима не чека дуже од 30 минута.

  Због предстојећих празника продужен је рад граничног прелаза Ђала, са Мађарском, који је сада од 07- 21 сат.

  Према информацијама ЈП „Путеви Србије“ на деоницама на којима су започети радови, режим саобраћаја је измењен и успорен, па је савет возачима да поштују постављену саобраћајну сигнализацију, и да брзину кретања возила прилагоде датим условима на путу.

  У периоду од 28.03. до 01.04.2016. предвиђени су радови на попоравци коловоза и коловозних застора на деоници код насеља Степојевац, на путу Београд – Лазаревац.

  Од 28.03. до 02.04.2016. због радова на пешачкој стази на путу Београд – Обреновац, у месту Барич. Саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем саобраћаја.

  Обустављен је саобраћај због изливања воде на путу Љубовија – Мали Зворник, у близини места Црнча. Саобраћај ће бити обустављен до повлачења воде са пута.

  Алтернативни правац за путнички и теретни саобраћај је пут Љубовија – Пецка – Осечина и пут Осечина – Лозница.

  На путним правцима и приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Врања па се препоручује опрезна вожња.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com