Gradovi

Moldavija: Drugi krug predsedničkih izbora, veća izlaznost

KIŠINJEV – Stanovnici Moldavije sa pravom glasa danas u drugom krugu predsedničkih izbora biraju između favorita Igora Dodona koji je obećao obnavljanje odnosa sa Rusijom koji su zahladneli nakon što je ova bivša sovjetska republika potpisala trgovinski sporazum s EU i njegove rivalke Maje Sandu, navodi AP.

Agencija za Dodona, kojeg predstavlja kao promoskovsku figuru,navodi da je iskoristio bes stanovništva zbog korupcije viđene pod proevropskom vladom koja je došla na vlast 2009, pogotovo zbog oko milijardu dolara koliko je nestalo iz moldavskih banaka uoči parlamentarnih izbora 2014.

Dodon je kazao da želi da federalizuje Moldaviju kako bi obuhvatio region Pridnjestrovlja koji ne priznaje vlast Kišinjeva i u kojem je smešteno više od 1.000 pripadnika ruskih trupa.

AP za Sanduovu navodi da je u pitanju bivša ekonomistkinja Svetske banke koja se kandidovala obećavajući borbu protiv korupcije, kao i da je njoj potrebna visoka izlaznost birača kako bi se nadala pobedi.

TAS S navodi da je do 15 sati izlaznost bila 39 odsto, oko šest odsto više nego u prvom krugu izbora pre dve nedelje.

Preview

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Igor Dodon

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Stanovnici Moldavije sa pravom glasa danas u drugom krugu predsedničkih izbora biraju između favorita Igora Dodona koji je obećao obnavljanje odnosa sa Rusijom koji su zahladneli nakon što je ova bivša sovjetska republika potpisala trgovinski sporazum s EU i njegove rivalke Maje Sandu. Foto AP

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh