• Kultura

  MONDO vas vodi na predstavu!

  vuk karadžićFoto: MONDO, Petar Stojanović

  Predstava „Gospođa Olga“ biće odigrana 7. decembra u UK „Vuk Karadžić“ u 20 sati na sceni „Aleksandar Popović“.

  Povezane vesti

  Ukoliko želite da osvojite karte za predstavu pošaljite nam email na mondonagrade@wm.rs sa vašim imenom, prezimenom i naznakom „Pozorište“. Najbrži osvajaju!

  Dobitnici će biti obavešetni u toku dana o preuzimanju ulaznica.

  Drama Milutina Bojića s početka 20. veka, danas više nego aktuelna. Priča o novcu bez koga se ne može i radi koga se pristaje na sve, prati jednu porodicu beogradskog advokata. Advokat, njegova žena slikarka, sin nesvršeni student prava i ćerka u inostranstvu, već 20 godina žive od milostinje Gospođe Olge. Osim advokatskih usluga, isto toliko godina je advokat i ljubavnik gospođe Olge. U momentu kada gospođa Olga odluči da svoju kćer uda za advokatovog sina, postavlja se pitanje nisu li oni možda brat i sestra.

  Ovu dramu je Milutin Bojić napisano 1914. godine, u svojoj dvadesettrećoj godini života. Nastojanja porodice da pobegne iz okova gospođe Olge, na kraju ostaju samo na retorici i emocijama.

  Niko od njih nema snage za slobodan let. Priču najbolje ilustruje obraćanje sina svojoj majci.

  „Kako si ti to zamišljala da bih ja mogao biti neki apostol istine, kada sve oko mene zazdano na laži a sve što imamo stečeno na prljav način“.

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com