Novosti online

Moravica u ivanjičkoj opštini odnela malinjake, proradila klizišta

Nabujača reka Moravica poplavila je više naselja u opštini Ivanjica. Moravica je sprala zemlju i uništila malinjake, njive sa krompirom, kukuruzom i drugim kulturama, rekao je danas predsednik Asocijacije proizvodjača malina i kupina Srbije Dobrivoje Radović.

Korito Moravice, koje je u normalnim okolnostima široko desetak metara, zbog obilnih padavina se proširilo na oko 200 metara, pa je reka provalila nasip u izgradnji kod mesta Divljaka, izjavio je Radović za agenciju Beta.

„Bujica vode iz Moravice uništila je u nekoliko sela sve useve 100 odsto, sprala zemlju i presekla put Divljaka-Ivanjica“, rekao je Radović i dodao je da je voda prelila most, visok 20 metara, a da je nezavršena brana provaljena i zbog začepljenja uskih delova korita smećem i granjem.

„U moravičkoj dolini sve je potopljeno sa leve i desne strane reke, pa čak i fabrike i kamioni na parkingu“, rekao je Radović.

Opštinska mehanizacija na terenu, potopljeno ne može spasiti, a da kiša ponovo počinje, onjasnio je Radović.

U javnom preduzeću Srbijavode, rekli su agenciji Beta, da provaljeni nasip nije u njihovoj nadležnosti, već nasip u Arilju koji nije oštećen.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh