• Regioni

  MORBIDNO: Hrvat mrtvacima odsecao polne organe i čuvao ih u teglama!

  Podsetimo, Plehandžiću se sudi da je od 2012. do 2014. s mrtvih i obduciranih tela odrezao pet delova penisa, dva testisa i jedan ženski polni organ. Sve ih je stavio u tegle s formalinom i držao u svojoj kući u Vrhovini nedaleko od Slavonskog Broda.

  Morbidan i bizaran slučaj otkriven je nakon što je Plehandžić prodao kuću Anti Lovriću, pri čemu je u selidbi zaboravio da ponese „suvenire“ koje je skupljao kao pomoćnik bolničkog obducenta. Štuc, inače policijski službenik, Lovriću je došao da pomogne da postaviti keramičke pločice u kupatilu, a tegle je ugledao na dvorištu, na mestu gde su Lovrić i njegova supruga ranije zapalili otpad koji su pronašli u kući i oko nje.

  „Dvorište je bilo zapušteno, puno otpada i građevinskog materijala. Lovrić je u jednom trenutku otišao po naručeni materijal, a ja sam u vatri koju su zapalili on i njegova supruga Marija ugledao dve tegle. Odmah sam uvidio da je riječ o delovima ljudskog tela, jer sam se već ranije u Sisku imao sličnu situaciju kada smo u formalinu pronašli ljudsku glavu. Pozvao sam policiju, a u međuvremenu se Lovrić vratio kući, pa sam ga upitao odakle je to, na šta mi je odgovorio da su on i supruga tegle pronašli u podrumu kuće“ – ispričao je svedok Jozo Štuc, čiji se iskaz razlikuje od onog koji je na prethodnom ročištu dao Lovrić.

  On je, naime, u svom svedočenju rekao da su tegle pronašli ljudi koje je angažovao da mu postave pločice. S obzirom da Štuc tvrdi kako su tegle pronašli Lovrić i njegova supruga, koji su ih, proizlazi iz policajčevog iskaza, hteli da zapale, sudija je prihvatio predlog Plehandžićeve obrane da se Lovrić i njegova supruga ponovo ponovno ispita, kao i suprugu mu Mariju.

  Optuženi nije imao nikakvih pitanja za svedoke i raspravu je pratio pažljivo, ali je po izlasku iz zgrade suda verbalno napao predstavnike medija kazavši im: „Pušite k…c!“

  Inače, njegov advokat je na prvom ročištu kazao da mu je klijent težak alkoholičar koji boluje od PTSP-a, ali je sudski veštak psihijatrijske struke kazao da je optuženi „uprsko alkoholizmu znao što čini.“

  Dodala je i da on ne boluje od PTSP-a već od poremećaja prilagođavanja o čemu postoji i medicinska dokumentacija. Suđenje se nastavlja 8. januara 2016.

  (Jutarnji list)

  Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com