Gradovi

Moro: „Ukusi Francuske“ u Srbiji 21. marta

Posle uspeha prve svetske “francuske” večere 2015. godine, ambasada Francuske i ove godine organizuje manifestaciju „Ukusi Francuske“ 21. marta.

BEOGRAD – Posle uspeha prve svetske “francuske” večere 2015. godine, ambasada Francuske i ove godine organizuje manifestaciju „Ukusi Francuske“ 21. marta.

„Želimo da ovaj događaj postane tradicionalan svakog proleća,“ izjavila je ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro.

Gurmani i ljubitelji francuske kuhinje širom sveta moći će da uživaju u 1.000 rastorana, od čega 12 u Beogradu i 2 u Novom Sadu.

Svi šefovi kuhinja su u obavezi da osmisle koncept menija, a receptima da predstave tradicionalnu francusku kuhinju baziranu na lokalnim i sezonskim proizvodima organskog porekla.

Moro kaže da je ovaj projekat u Beogradu rezultat svakodnevne međunarodne bilateralne razmene Francuske i Srbije.

Budući da je politika svojevrsna kuhinja, na pitanje da li se bolje snalazi u kuhinji ili „političkom loncu“, gospođa Moro diplomatski odgovara: „Sve u svoje vreme. Postoji vreme za kuvanje i postoji vreme za politiku.“

Ambasadorka kaže da tokom svog mandata u Srbiji ne planira da napiše kuvar poput Žan-Mari Teral, supruge bivšeg ambasadora Francuske u Beogradu Žan-Franosa Terala.

„Gospođa Teral je to izvrsno uradila. Ja se povremeno pojavim u nekom mediju da delim sa publikom tajne kuvanja, što radim veoma rado“, kazala je Moro za Tanjug.

Ambasadorka je najavila i da će pet odsto prihoda manifestacije „Ukusi Francuske“ biti uplaćeno Crvenom krstu Srbije.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh