• Novosti online

  Москва ће узвратити на америчко повлачење из нуклеарног споразума

  МОСКВА – Москва задржава право да предузме мере као одговор на повлачење САД из Споразума о нуклеарним снагама средњег домета (Споразум ИНФ), изјавила је данас портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

  „Москва задржава право на одговарајуће реакције и узвратне мере (после повлачења САД из Споразума ИНФ). Наравно, то ће бити учињено”, рекла је Захарова у телевизијској емисији, преноси Бета.

  Она је навела да је повлачење САД из Споразума ИНФ заправо само део општег концепта Вашингтона да напусти велики број међународних споразума.

  „Не ради се о томе да је Русија крива за кршење тог споразума, није реч ни о Кини или било ком фактору међународне безбедности. Реч је о стратегији одрицања САД од међународних обавеза у различитим сферама”, казала је Захарова.

  Председник САД Доналд Трамп и амерички државни секретар Мајк Помпео објавили су раније да ће Вашингтон од сутра суспендовати своје обавезе у оквиру Споразума ИНФ и да ће за шест месеци напустити тај споразум ако Русија у међувремену не почне да поштује своје обавезе.

  САД и СССР су потписали Споразум ИНФ 1987. године, пред крај Хладног рата.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com