Svet

Moskva: Turska pomaže teroriste u Siriji

„Prema informacijama koje dobijamo, turska strana nastavlja da pomaže ilegalni ulazak svežih terorističkih grupa u Siriju kako bi pomogle jedinicama Džabhat al-Nusra i Islamskoj državi i drugim“, navodi se u saopštenju.

Ruski MIP takođe navodi da se ranjeni pripadnici tih grupa prebacuju u Tursku, gde se oporavljaju i ponovo grupišu, prenosi Rojters.

sirija ofanziva jpg

„Moskva izražava izuzetnu zabrinutost zbog agresivnih akcija turskih vlasti prema susednoj zemlji“, navodi se u saopštenju.

Turska optužuje Rusiju za „očigledan ratni zločin“

Sa druge strane, Turska je optužila Rusiju da je juče izvršila „očigledan ratni zločin“, nakon što su dve škole, bolnica i medicinski centar koji su vodili Lekari bez granica, pogođeni u raketnom napadu u blizini tursko-sirijske granice, usmrtivši na desetine ljudi.

Ankara je upozorila da će veće i ozbiljnije posledice biti neizbežne ako Rusije momentalno ne obustavi takve napade, navelo je tursko Ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Rojters.

Ujedinjene nacije su juče saopštile da je u napadima na najmanje pet medicinskih ustanova i dve škole na severu Sirije ubijeno skoro 50 civila, među kojima ima i dece.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh