Gradovi

Mrdić: Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali ne i da laže

BEOGRAD – Šef izbornog štaba izborne liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ na opštini Vračar Uglješa Mrdić odgovorio je večeras na optužbe Demokratske stranke sa Vračara, poručivši im da „ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nema pravo da laže“.

„Razumemo frustraciju Demokratske stranke koja posle 22 godine vlasti izgubila od naše liste. Pokazalo se da našu politiku podržavaju građani, a ova DS treba da se zapita zašto im je bilo potrebno skoro 80 sati od trenutka raspisivanja izbora da pronađu građane koji ih podržavaju“, poručio je Mrdić u saopštenju.

On je dodao da veruje da je fijasko koji je doživela Demokratska stranka na Vračaru koja danima pokušava da prikupi potpise podrške, razlog zbog koga ova stranka ne učestvuje na izborima na ovoj opštini.

„Kako bi pokušali još jednom da prevare građane promenili su ime. A zna se da ime menjaju oni koji lažu i obmanjuju ljude. Veruju ove lažne demokrate da će promenom imena prevariti građane kako bi zaboravili da je tokom njihove vlasti nestalo 290 opštinskih stanova, da se kralo u poslovnom prostoru, da je ova opština jedina na svetu u kojoj predsednik ima 41 pomoćnika i da je njihov kandidat koji im vodi listu morao da podnese ostavku zbog odluke Agencije za borbu protiv korupcije jer je opštinski novac dodelio svojoj majci“, navodi Mrdić.

On je poručio vračarskim demokratama da, ako već prizivaju nadležne državne organe, da ih pozovu u opštinu gde imaju sa čime da se bave.

„Građanima Vračara je dosta da opštinom vlada nekoliko porodica duže od dve decenije, od roditelja u devedesetim do njihove dece danas. Opština Vračar zaslužuje da ne bude porodična prćija ovih familija već da pripada građanima“, naglasio je Mrdić.

Prema njegovim rečima, SNS radi za Vračar, a to se vidi po tome jer je gradska vlast uradila više za poslednje dve godine na ovoj opštini nego vladajuće familije za 22 godine.

„Zato su naredni izbori za građane Vračara izbor: da li će izabrati ljude koji mogu da razviju Vračar koji je dragulj Beograda ili će nekoliko vladajućih familija, sada sakrivenih pod novim imenom, nastaviti da otimaju i kradu od građana“, dodaje se u saopštenju.

Demokratska stranka Vračar izrazila je ranije večeras sumnju u regularnost procedure prikupljanja i overe potpisa SNS za predaju liste za izbore u toj beogradskoj opštini.

Iz vračarskog DS-a su poručili da je SNS za rekordnih 98 minuta prikupila i overila 1.542 potpisa i pozivaju istražne organe da provere i verifikuju ovaj izuzetan rekord SNS „11 sekundi po overi potpisa građana“.

Foto Tanjug, video/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh