Politika

Mrko, pokaži Bekuti tvoj autoput od njive do njive

zorana mihajlovićFoto: Tanjug, Oksana Toškić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović poručila je počasnom predsedniku Socijalističke partije Srbije Milutinu Mrkonjiću da je ponovo pokazao da ne može da prihvati činjenicu da je aktuelna vlada završila i završava sve one infrastrukturne projekte koje on za pet godina koliko je bio ministar za infrastrukturu nije umeo ili hteo da završi.

Ovog puta, pozvao je u pomoć i partnerku Anu Bekutu kako bi joj slikovito objasnio kako je železnička stanica Prokop samo ‘okrečena’, da ‘nije gotova’, ali i da je on najzaslužniji što je prva faza Prokopa završena. Kad se već hvali svojim delima, mogao je gospođi Bekuti i da pokaže deo autoputa Ub – Lajkovac koji je izgradio dok je bio ministar, a koji je nadaleko poznat po tome što povezuje dve njive! Tu je mogao da se pohvali da je taj projekat plaćen 70 miliona evra, više nego što košta gradnja autoputa„, navela je Mihajlović u saopštenju.

Ona je reagovala na intervju Mrkonjića za nedeljnik Vreme u kome je kazao da u Prokop treba uložiti još najmanje 160 miliona evra.

Vodio sam pre neki dan Anu Bekutu tamo, nije verovala da ne može da se siđe dole. Za dva sata koliko smo tamo proveli, nijednog putnika nismo videli. Kažu ‘završeno’, a nema stanične zgrade, nema pristupnih saobraćajnica, nema ljudi… Daleko je to od završenog„, rekao je Mrkonjić.

Odgovarajući na te primedbe, Mihajlović je navela da je Mrkonjić mogao i da „provoza Bekutu i po onih 7,7 km autoputa koliko ih je sagradio u prvoj godini mandata“.

Tokom te kratke vožnje imao je vremana da prizna da je za pet godina teškim radom uspeo da izgradi duplo manje kilometra autoputeva nego što smo mi izgradili samo prošle godine. Možda bi i priznao da gotovo nijedan kilometar pruge nije obnovio. Zato i ne čudi što je Mrkonjiću bolje išla organizacija koncerata nego izgradnja Srbije„, kazala je Mihajlović.

Ona je ocenila da je „nakon najnovijih optužbi počasnog predsednika SPS zaista je teško poverovati u iskrenost lidera socijalista Ivice Dačića, koji nas sa naslovne strane uglednog dnevnika uverava kako se na izborima neće udružiti sa ostacima DOS-a„.

Bez obzira na Mrkonjića i ostale ‘mrkonjiće’ iz SPS-a mi ćemo nastaviti da gradimo puteve i pruge po Srbiji„, istakla je Mihajlović, koja je i funkcionerka Srpske napredne stranke.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh