Gradovi

Mrkonjić je Bekutu mogao da provoza autoputem Ub-Lajkovac

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je danas počasnom predsedniku SPS-a Milutinu Mrkonjiću da je partnerki Ani Bekuti umesto železničke stanice Prokop trebalo da pokaže deo autoputa Ub-Lajkovac, koji je izgradio dok je bio ministar, a koji je nadaleko poznat po tome što povezuje dve njive.

U saopštenju Preš službe Ministarstva saobraćaja, Mihajlović navodi da je Mrkonjić ponovo pokazao da ne može da prihvati činjenicu da je ova Vlada završila i završava sve one infrastrukturne projekte koje on za pet godina koliko je bio ministar nije umeo ili hteo da završi.

„Ovog puta, pozvao je u pomoć i partnerku Anu Bekutu kako bi joj slikovito objasnio kako je železnička stanica Prokop samo „okrečena“, da „nije gotova“, ali i da je on najzaslužniji što je prva faza Prokopa završena“, poručuje Mihajlović.

Kada se, kako je kazala, već hvali svojim delima, Mrkonjić je gospođu Bekutu mogao i da provoza po onih 7,7 km autoputa koliko ih je sagradio u prvoj godini mandata. „Tokom te kratke vožnje imao je vremana da prizna da je za pet godina teškim radom uspeo da izgradi duplo manje kilometra autoputeva nego što smo mi izgradili samo prošle godine. Možda bi i priznao da gotovo nijedan kilometar pruge nije obnovio. Zato i ne čudi što je Mrkonjiću bolje išla organizacija koncerata nego izgradnja Srbije“, navela je Mihajlović.

Najzad, Mihajlović konstatuje da je nakon najnovijih optužbi počasnog predsednika SPS, zaista teško poverovati u iskrenost lidera socijalista Ivice Dačića, koji nas sa naslovne strane uglednog dnevnika uverava kako se na izborima neće udružiti sa ostacima DOS-a.

„Bez obzira na Mrkonjića i ostale “mrkonjiće” iz SPS-a mi ćemo nastaviti da gradimo puteve i pruge po Srbiji“, poručila je ministarka Mihajlović.

Mrkonjić je, naime, u intervjuu nedeljniku Vreme rekao da je svoju partnerku Anu Bekutu pre neki dan vodio na železničku stanicu Prokop, jer nije verovala da ne može da se siđe dole.

Za dva sata koliko tu tu proveli, Mrkonjić tvrdi da ništa nije završeno, da nema stanične zgrade, nema pristupnih saobracjajnica, te da nema ljudi.

Foto Tanjug, S. Radovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh