• Novosti online

  MUP Crne Gore: Policiji nije prijavljivano nasilje nad detetom od 15 meseci

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je danas da policiji nije prijavljivano nasilje u porodici nad dečakom starim 15 meseci koji je od zadobijenih povreda preminuo, kao i da ranije nije prijavljivan očuh deteta N.Š. koji se tereti da je počinio teško ubistvo.

  Kako su naveli, prva prijava koju je policija dobila u slučaju nasilja nad detetom bila je 4. februara od Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, kada mu je ukazana pomoć usled povreda sa vidljivim tragovima nasilja od kojih je kako se sumnja, sutradan, odnosno 5. februara, dete preminulo.

  „Centru bezbednosti Podgorica, u periodu od 1. januara 2017. do momenta kad je 15-mesečno dete muškog pola primljeno u bolnicu 4. februara 2018. godine, nije prijavljivano nasilje u porodici nad ovim detetom“, navodi se u saopštenju.

  Dodaju da Upravi policije nije podneta ni prijava od Kliničkog centra 6. januara kada je dete u Dečijoj bolnici u Podgorici primljeno na pregled zbog hematoma na čelu, kao i da očuh zbog toga i nije priveden, niti je protiv njega podneta bilo kakva prijava.

  Kako su naveli, tačno je da je komšija R.S. koji živi u istoj ulici u kojoj su živeli majka dečaka J. J. i očuh N.Š, policijski službenik.

  Dodaju da je tačno da je policijski službenik 6. januara dete sa povredama i očuha prevezao u Klinički centar, ali da on nije imao osnova da dogadjaj prijavi policiji jer lekari koji su obavili pregled nisu kazali da je povreda deteta nastala nasilnim putem.

  Službenici Centra bezbednosti Podgorica lišili su slobode očuha deteta N.Š. (27) iz Tuzle zbog sumnje da je počinio teško ubistvo i majku J.J. (33) iz Podgorice, osumnjičenu kršenje porodičnih obaveza.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com