• Novosti online

  MUP: Navodi o nasumičnom legitimisanju gradjana posle protesta apsolutna izmišljotina

  Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić odbacio je danas kao „apsolutne izmišljotine“ navode da su posle sinoćnjeg protesta „Jedan od pet miliona“ policajci „nasumice legitimisali gradjane po ulicama zbog lepljenja nalepnica“.

  Navodeći da je „opštepoznato“ da prilikom održavanja protesta na ulicama Beograda „gotovo i da nema policijskih službenika“, u skladu sa procenom da na njima neće biti narušavanja javnog reda i mira, Stanić je potvrdio da su policajci sinoć legitimisali koordinatorku protesta Jelenu Anasonović koja je sa još nekoliko osoba lepila plakate na Skupštini Beograda ali i dodao da su joj vratili dokumenta pošto su utvrdili da je reč o „političkim aktivnostima učesnika skupa“.

  „Policajci su tom prilikom legitimisali Jelenu Anasonović i utvrdili da je reč o političkim aktivnostima učesnika skupa nakon samog skupa i vratili joj dokumenta i nisu imali nikakvih drugih postupanja prema pomenutim licima, kao ni drugim osobama na drugim lokacijama u Beogradu u vezi sa navedenim aktivnostima“, kazao je Stanić a preneo MUP.

  Stanić je dodao da je koordinatorka protesta tokom razgovora sa službenicima Policijske stanice Stari grad rekla da nema „nikakvih primedbi“ na postupanje policije i pozvao nju i „sve druge da ukoliko imaju bilo kakvu pritužbu na postupanje policijskih službenika, istu podnesu Policijskoj upravi za grad Beograd“, koja će kako je rekao, postupiti po Zakonu o policiji.

  On je apelovao na učesnike javnih skupova da prilikom sprovodjenja svojih političkih aktivnosti ne lepe plakate i ostali materijal na policijska vozila i time kako je rekao, „oštećuju državnu imovinu“.

  Koordinatorka protesta Jelena Anasonović izjavila je juče da je posle protesta sa još nekoliko ljudi krenula od Doma Narodne skupštine ka centru Beograda, a da ih je kod Skupštine grada zaustavila patrola policije, jer su lepili nalepnice sa, kako je rekla, „lažima Aleksandra Vučića“.

  Ona je za televiziju N1 kazala da su zaustavljeni gradjani, nakon što je policija odbila da vrati dokumenta legitimisanoj devojci, upitali da li postoje dvostruki aršini i hoće li onda uhapsiti sve one koji su lepili nalepnice tokom večerašnjeg protesta.

  Dodala je i da je tada zalepila jednu nalepnicu na policijsku „maricu“, posle čega ju je jedan policajac uhvatio za nadlakticu i priljubio uz vozilo, tvrdeći da je želela da pobegne.

  Tada su, kako je kazala, i nju legitimisali, uzeli joj dokumenta i pokušali da je uvedu u „maricu“, ali da su policajci u medjuvremenu dobili komandu da napuste prostor ispred Skupštine grada i onda su im vratili dokumenta i pustili ih da odu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com