• Gradovi

  MUP o TV Best: Policija postupila po nalogu Tužilaštva

  BEOGRAD – Ministarstvo unutrašnjih poslova odbacilo je kao neistinite pojedine tvrdnje da je policija, bez ijednog naloga suda, tužilaštva ili bilo kog državnog organa, ušla u prostorije zaječarske „Best“ televizije kao i da je to bio „izrežiran pritisak na medije“.

  „Policijski službenici postupili su isključivo po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, PO 784/15, koje je zatražilo da se izuzme dokumentacija vezana za proveru navoda oko koruptivnih radnji“, navodi se u saopštenju ministarstva i dodaje da MUP uvek i u svakoj situaciji postupa iskuljučivo u skladu sa zakonom.

  „Oni koju su izneli gnusne optužbe i zakonit rad policije označili kao pritisak na slobodu medija, pre takve ocene, u skladu sa novinarskom etikom, bili su u obavezi da provere sve činjenice u vezi sa postupanjem pripadnika Uprave kriminalističke policije“, dodaje se u saopštenju MUP-a.

  Demokratska stranka saopštila je prethodno da su inspektori Uprave kriminalističke policije upali u prostorije Televizije Best, tvrdeći da su to učinili bez naloga.

  DS smatra da se na tom primeru pokazuje „kako se pravna država baca pod noge dnevnopolitičkim potrebama Srpske napredne stranke“.

  „Baš kao i mnogo puta do sada se pokazalo da vlast poštenje meri isključivo time da li im je neko blizak, i zbog toga građani očekuju odgovor na pitanje kako to da je Saša Mirković bio pošten čovek dok je bio u Srpskoj naprednoj stranci, a čim je izašao iz nje postao je kriminalac“, piše u saopštenju DS.

  Foto skrinšot Tanjug video (arhiva, ilustracija)

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com