Gradovi

MUP: Racionalizacija u skladu sa odlukom Vlade Srbije

BEOGRAD – Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da racionalizaciju sprovodi u skladu sa Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih u državnim organima Vlade Srbije, čiji je deo.

Povodom mišljenja koje je tom ministarstvu uputio zaštitnik građana Saša Janković, MUP napominje i da oni koji nisu dostojni da rade u policiji neće više biti deo MUP-a, isključivo u skladu sa zakonom.

Iz MUP-a poručuju da država ne može da izdrži preglomazan državni aparat i javnu potrošnju i da je zato pribegla smanjenju broja zaposlenih u javnom sektoru, a ne povećanju poreza svim građanima Srbije.

„Finansijska održivost i obim javnog sektora, posebno budžeta Republike Srbije predstavljaju strateško pitanje i jedan od prioriteta rada Vlade Srbije, pa samim tim i MUP-a“, piše u saopštenju.

Janković je ranije danas uputio mišljenje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću povodom najavljenih otpuštanja u MUP-u, ocenjujući da medijske najave masovnih otpuštanja izazivaju stalan nemir i strah kod ljudi.

U takvoj situaciji, navodi ombudsman, ljudi više brinu o svojoj egzistenciji i traže način da se ne nađu na spisku za otkaz nego kako da rade svoj posao.

Foto Tanjug, Z. Žestić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh