Gradovi

Mušaraf oslobođen krivice za ubistvo lidera pobunjenika

ISLAMABAD – Sud u Pakistanu oslobodio je bivšeg predsednika države i načelnika Generalštaba pakistanske armije Perveza Mušarafa krivice za ubistvo lidera pobunjenika, što je jedan od tri sudska slučaja sa kojima se suočio po povratku iz egzila, saopštio je danas njegov advokat.

„Sud je odbacio sve optužbe protiv bivšeg predsednika Perveza Mušarafa i ostalih optuženih u ovom slučaju“, izjavio je bivši pakistanski ministar unutrašnjih poslova Aftab Šerpao, koji je takođe bio optužen, a prenela agencija AFP.

Presudu suda za antiterorističke slučajeve u gradu Kveta u slučaju ubistva lidera pobunjenika Navaba Akbara Bugtija su potvrdili advokati sa obe strane.

Bugti je ubijen u vojnoj operaciji 2006. godine, što je izazvalo proteste širom Pakistana i podstaklo pojačanu aktivnost separatista u provinciji Baludžistan, koja je siromašna ali bogata prirodnim resursima.

Mušaraf, koji je preuzeo vlast u državi u puču 1999, a podneo ostavku 2008. godine, nalazi se u kućnom pritvoru u Karačiju zbog mnogobrojnih sudskih slučajeva koji se vode protiv njega.

Među optužbama protiv njega su optužba za uvođenje vanrednog stanja 2007. godine, kao i optužbe vezane za atentat na lidera opozicije Benazir Buto iste godine.

http://www.freeimages.com/photo/hammer-to-fall-1223606

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh