Gradovi

Mustafa ne ide u Brisel na sastanak s Vučićem

PRIŠTINA – Savetnik kosovskog premijera i član prištinskog pregovaračkog tima Bajram Gecaj izjavio je danas da Evropska unija još nije poslala nikakav zvanični poziv za nastavak dijaloga sa Beogradom.

Kako piše „Zeri“, on je takođe potvrdio da je stav kosovskog premijera Ise Mustafe da ne putuje u Brisel dok Kosovo ne dobije pozitivnu preporuku za liberalizaciju viza.

Upitan da li će stavljanje na „belu“ šengensku listu biti uslovljeno nastavkom dijaloga, Gecaj nije dao konkretan odgovor, već je rekao samo da će Kosovo dobiti liberalizaciju viza do kraja ove godine.

On je dodao da trenutno u dijalogu Prištine i Beograda „nema nijedne otvorene teme“.

Maja Kocijančič, portparol visoke predstavnice EU Federike Mogerini, izjavila je u ponedeljak Tanjugu da će se krajem januara održati sledeća runda dijaloga Beograda i Prištine, na visokom nivou, čije su pripreme u toku.

Ona, međutim, nije mogla da iznese detalje oko priprema tog sastanka, niti koje će teme biti na dnevnom redu, a što se tiče tačnog datuma održavanja sastanka, kako je kazala, Brisel će se naknadno oglasiti.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je prošle nedelje izjavio da će razgovori Beograda i Prištine biti nastavljeni 27. januara u Briselu.

On je tada rekao da Srbiju očekuju teški razgovori sa Prištinom, da problemi moraju da se rešavaju, jer je to i u interesu Srba na Kosovu i Metohiji, ali i Albanaca.

Foto/Video Tanjug, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh