Gradovi

Mustafa: Status Trepče će biti rešen do kraja godine

PRIŠTINA – Kosovski premijer Isa Mustafa najavio je danas da će pravni status metalurškog giganta Trepča biti rešen do kraja 2016. istakavši da nema potrebe da taj kombinat ostane društveno preduzeće pod nadzorom Kosovske povereničke agencije.

Mustafa je na konsultativnom sastanku vlade,posebno posvećenojTrepči rekao da bi taj kombinat trebalo da radi na ekonomskim osnovama, te dodao da rešenje neće biti lako naći ali da podržava da rešenje bude nađeno do kraja godine.

„Trepču posmatramo kao kamen temeljac za ekonomski razvoj zemlje i želimo da nađemo rešenje koje će biti za dobrobit svih građana“, rekao je Mustafa, preneo je Zeri.

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji je rekao da su određivanje platforme za budućnost Trepče i ekonomski razvoj Kosova „taoci političke krize koja vlada u zemlji“.

„Više vremena se troši na političku krizu nego na nalaženje mogućnosti za poboljšanje kvaliteta života građana Kosova“.

Veselji je rekao da postojeći uslovi u Trepči nisu zadovoljavajući, proizvodna tehnologija je zastarela, veliki je nedostatak investicija, uslovi rada su neadekvatni kao ni zdravstvena zaštita koju treba da imaju radnici.

Foto Tanjug, BOKI/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh