Gradovi

Mustafa:Presuda srpskog suda bivšim borcima OVK je „farsa“

PRIŠTINA – Kosovski premijer Isa Mustafa reagovao je na presudu srpskog suda osmorici bivših članova Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) ocenjujući da je to „farsa“, prenosi danas prištinski list „Telegrafi“.

„Srbija treba da sudi i osudi zločince koji su ubili 15.000 nedužnih kosovskih građana“, napisao je Mustafa na Fejsbuku, prenpsi taj list.

Sud u Srbiji osudio je u odsustvu osmoricu bivših pripadnika OVK zbog uloge u napadima na vojnike bivše Vojske Jugoslavije u selu Košare u septembru 1998. godine, navodi prištinski list.

Bivši članovi OVK osuđeni su na po 15 godina zatvora, a među njima su i kosovski poslanici Anton Čuni i Rustem Beriša.

Kako pišu beogradski mediji, Viši sud u Nišu juče je na po 15 godina zatvora osudio pripadnike bivše OVK zbog oruzanih napada na vojnike Vojske Jugoslavije krajem leta i pocetkom jesni 1998. Ovim teroristima sudilo se u odsustvu, a u ponovljenom sudskom procesu u Nišu kao i u Višem sudu u Kosovskoj Mitrovici pre četiri i po godine.

U obrazloženju presude rečeno je da je nepobitno utvrđeno da su sa tridestak članova grupe „Kobra“ ovi teroristi u septembru 1998. godine na jugoslovensko albanskoj granci između karaula Maja čoban i Morina u jednom danu dva puta postavljali protivtekovske mine i iz zasede napali pripadnike VJ od kojih je više ubijeno i ranjeno.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh