Novosti online

Н1 објавио снимак како функционер СНС саветује нелегално обрађивање земље

Телевизија Н1 објавила је вечерас тајни снимак са састанка пољопривредника и повереника Српске напредне странке (СНС) у Сомбору Слободана Станића, на којем се чује да им он саветује како да мимо званичне лицитације за државно земљиште, која у том граду још није одржана, уђу и нелегално обрађују земљу, као и да се, ако буде проблема, позову на њега.

Телевизија је пренела да су пољопривредници тајно снимили састанак са Станићем, који је одржан након што је њиве из њиховог атара, без дозволе, почела да обрађује једна фирма из Србобрана.

На снимку се чује како им Станић саветује да учине исто.

„Показаћеш им тај папир, и реци, ја сам се договорио са Станићем, нисам могао са одељењем за пољопривреду. Значи, тако ћемо изаћи у сусрет овим људима који траже. Тако да знаш доле, а ја ћу обавестити пољочуваре како ће наступати. Али, ја ово радим противзаконито, ало”, рекао је Станић на снимку.

Људи који су седели за столом са Станићем су након састанка добили пријаве од инспекције, а фирма из Србобрана наставила је да обрађује земљу, због чега су се одлучили да изнесу снимак у јавност и о случају обавесте Министарство пољопривреде.

Аутор снимка Ђорђе Граовац рекао је да их је за Станићев сто послао градски већник за пољопривреду.

„Након вишесатног састанка у општини, они су нас упутили на господина Станића, рекавши да он има потпуну власт и да се за све пита”, казао је Граовац.

Станић, који је првостепено осуђен на 20 година затвора због ратног злочина у Хрватској, званично не обавља никакву јавну функцију.

„Да овај човек, ипак, ‘ведри и облачи’ Сомбором, говори и чињеница да је екипа Н1 разговор са њим водила у кабинету председника Скупштине општине. На питање одакле му ингеренције да саветује нелегалне радње, каже да је у питању био пријатељски савет”, навео је Н1, а преноси Бета.

Станић је рекао да то нису ингеренције, већ „чист неформални разговор у кафићу, јер су били на кафи”.

„Људи су саватали мене због тога што су били у жупанији, код већника за пољопривреду, који их је једноставно ишиканирао и послао их да иду у Српску напредну странку, да траже мене, да виде шта ће”, рекао је Станић.

Н1 је навео да је градско веће већ званично подржало као будућег инвеститора фирму БСП Србобран, која је узурпирала 2.300 хектара државне земље у тој општини.

Њихове тракторе екипа Н1 је и данас затекла у сетви, без дозволе, а локалне пољопривреднике, како очајно покушавају да их спрече у томе, навео је Н1, преноси Бета.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh