Gradovi

N1: REM pogrešno interpretirao naše saopštenje

BEOGRAD – Televizija N1 saopštila je da je Savet REM-a pogrešno interpretirao saopštenje te televizije u vezi sa optužbom SNS da je emitovanjem Presinga, u kojem je gost bio novinar Dragoljub Žarković, prekršena predizborna tišina.

U saopštenju objavljenom na portalu te televizije se navodi da nisu nikada ni tvrdili da su konsultovali članove Saveta REM-a u vezi sa emitovanjem bilo koje pojedinačne emisije ili dela programa, već da su, i to u više navrata, kontaktirali sadašnje i bivše članove Saveta i tražili tumačenje izbornog zakona koji se odnosi na ponašanje elektronskih medija u predizbornoj tišini.

REM je odbacio ranije danas neistinite navode TV N1 da je to telo odobrilo emitovanje emisije kojom se krši predizborna tišina, što je, kako se navodi, posledica neprofesionalnog rada i neobaveštenosti ove televizije.

U saopštenju REM se navodi da je Savet tog tela danas na vanrednoj sednici odlučio da o ovom kršenju predizborne tišine i neistinitim tvrdnjama N1 obavesti Regulatorno telo za elektronske medije Luksemburga, kod kojeg je N1 registrovan kao pružalac medijskih usluga.

Foto/ Tanjug video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh