• Gradovi

  N1: Uskoro optužnica protiv kapetana Dragana

  ZAGREB – Hrvatsko državno tužilaštvo završilo je istragu protiv Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, a optužnica protiv njega biće uskoro podignuta, objavio je danas N1.

  „Istraga je završena. U skladu sa zakonom o krivičnom postupku, optužnica protiv Dragana Vasiljkovića će biti podignuta u zakonskom roku, dakle 15 dana od završetka istrage. Tražićemo produženje istražnog zatvora, koji ističe 7. januara“, navode u Državnom tužilaštvu.

  Kako N1 saznaje, advokat Vasiljkovića je u kontaktu sa njim, a on se ne žali na tretman u zatvoru, ali mu nedostaju pojedine stvari koje je imao u australijskom ekstradicionom pritvoru.

  On je tamo imao na raspolaganju kompjuter i gitaru, dok mu je u Splitu kompjuter odbijen od strane zatvorskih vlasti.

  U međuvremenu, njegova odbrana napisala je dve ustavne tužbe zbog Vasiljkovićevog devetogodišnjeg boravka u ekstradicionom pritvoru, nakon čega je prebačen u hrvatski istražni zatvor odmah po dolasku u Hrvatsku.

  Obe tužbe su odbijene sa obrazloženjem da se ekstradicija ne ubraja u rokove koji teku u Hrvatskoj, pa je sada njegov advokatski tim u fazi pisanja tužbe Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

  Hrvatska sumnjici kapetana Dragana za navodne ratne zlocine počinjene u vreme kada je bio komandant u Krajini od 1991. do 1993. godine.

  Vasiljkovic je uhapšen u Pertu u Australiji 2006. godine i od tada se nalazi u ekstradicionom pritvoru.

  Foto Tanjug, Z. Žestić (arhiva)

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com