• Novosti online

  На аеродром „Морава” слетаће „боинзи” и „ербаси”

  Краљево – Отварање дела војног аеродрома за цивилни саобраћај у Лађевцима код Краљева више неће бити одлагано, како је то било ранијих година, и то у више наврата. Цивилни авиони ће овде моћи да слећу и да одавде полећу после 28. јуна ове године, тј. од Видовдана, како је недавно обећао и председник Србије Александар Вучић.

  За тај дан министри су најавили и мањи авио-спектакл, што се може закључити и по радовима који су у току. Ради се на продужењу, проширењу и осветљавању писте, проверава се функционисање опреме у техноекономском објекту, а у припреми је и опремање терминалне зграде.


  „Боинг 737” (Принтскрин)

  То је за „Политику” потврдио и Михајло Здравковић, директор „Аеродрома Србије”, државног предузећа коме припада и „Морава”, додајући да Влада Србије у ове завршне послове улаже више од милијарду динара.

  – Следи и сертификација аеродрома код Директората цивилног ваздухопловства, дакле и стручна потврда да ће овде после реконструкције писте за цивилни авио-саобраћај и окончања других послова моћи да слећу и већи путнички авиони попут „боинга 737” или „ербаса А320” – каже директор Здравковић.


  „Ербас А320” (Фото „Ербас”)

  Он додаје да ће за несметан и сигуран пријем авиона, путника и робе у почетку на аеродрому бити попуњено 51 радно место, што је довољно за рад аеродрома у једној смени, и већ је у току селекција међу укупно 369 пријављених кандидата.

  Одмах по добијању поменутог сертификата и отварања цивилне ваздушне луке у Лађевцима „Аеродроми Србије” ће о томе обавестити и авио-компаније за које сматра да ће бити за то заинтересоване, јер је реч о успостављању домаћег и међународног авио-саобраћаја из региона у коме живи око 800.000 становника, у коме се налазе познати туристички центри, а и у интересу је и привредника да поред путничког буде успостављен робни авио-саобраћај.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com