• Novosti online

  На Авали залет за Софију

  Након тронедељних припрема на Златибору пред нашим најбољим боксерима, који ће се данас окупути на Авали, су сада тренуци када треба да потврде добру форму. Прву прилику у овој години изабраници селектора Миодрага Перуновића имаће на ,,Странџат купу” у Софији од 13. до 19. фебруара. Место на најстаријем турниру у Европи, који ове године слави велики јубилеј, седам деценија успешног постојања, наћи ће шесторица српских боксера. На том списку су: Јањић (до 52 кг), Гавриловић (до 60 кг), Дашић или Стошић (до 69 кг), Савић (до 75 кг), Станковић (до 91 кг) и Бабић у супер тешкој категорији.

  Селектор Србије каже да је на Златибору направљен важан корак за оздрављењу српског бокса.

  – После припрема на Златибору које су протекле по програму који смо замислили, сада нам остаје да боксери у рингу покажу колико вреде. Наш приоритетни задатак је дa у Софији покажемо да Србија има добре боксере, каже Пeруновић.

  После Бугарске, наше младе сениоре очекује Шампионат Европе у Владикавказу од 8. до 17. марта.

  – Све ће у овом периоду бити подређено резултату. Наравно, нећемо журити, ићи ћемо корак по корак а правио лице требало би да покажу у јуну у Минску, на Првенству Европе, које је уједно и квалификационог карактера за светско првенство у септембру у Русији, каже селектор Србије у боксу.

  Највише се очекује од Душана Јањића, који је прошле године победио три првака Европе, затим од средњаша Милосава Савића, који по речима стручног штаба има велики потенцијал, и наравно супертешкаша Владана Бабића.

  Од челника боксерске организације, се сада очекују суптилни потези. Задатак председника и његових најближих сарадника је да се створе што бољи услови, не само за репрезентативце, већ и за клубове, који су били и остали главна база српском боксу. Дугогодишња пауза запретила је у једном моменту и потпуно гашење овог трофејног олимпијског спорта, али је изгледа, данас ситуација много боља.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com