Gradovi

Na Brezovici zaplenjena oprema za čišćenje snega

ŠTRPCE – Kosovska policija i radnici carine oduzeli su beogradsko akcionarskom društvu Magistrala, Radna jedinica na Brezovici, pet kamiona, putničko vozilo i vozilo za čišćenje snega, javila je danas TV Most.

Razlog za ovakav potez kosovskih vlasti je što je 15 zaposlenih u ovoj firmi radilo po planu Republike Srbije, a vozila su imala beogradske registarske tablice.

Vozila su pod policijskom pratnjom odvezena na terminal u Uroševcu, a zatim na administrativni prelaz Končulj kod Bujanovca.

Da bi radnici Magistrale ponovo počeli sa održavanjem oko 80 kolometara lokalnih i regionalnih puteva u Sirinićkoj župi potrebno je da se plate dažbine, dobije licenca (dozvola za rad), dobiju tablice, a do tada će se o prohodnosti puteva u ovoj šarplanskoj opštini, nastanjenoj većinskim srpskim stanovništvom, brinuti kosovske (albanske) firme, navodi tv Most.

Inače, u protekle dve godine Kosovska poverilačka agencija, samo u Sirinićkoj župi je privatizovala, odnosno zatvorila, desetak srpskih firmi, Veterinarsku stanicu, Zemljoradničku zadrugu, Robnu kuću u centru Štrpca, Fabriku metalnih delova i komponenti Ivo Lola Ribar, motel „Junior“ u kome su od 1999. smeštena prognana i raseljena lica, najavljena je privatizacija dečijeg odmarališta „Lahor“, odmarališta Elektrokosmeta i žile kucavice, Ski centra na Brezovici.

Još jedan dogovor Beograda i Prištine u Briselu nije ispoštovan jer je o privatizaciji firmi na Kosovu i Metohiji trebalo razgovarati posle formiranja Zajednice srpskih opština, navodi tv Most.

Foto Tanjug, BOKI/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh