Društvo

NA DANIMA PROJE U CRVENOJ RECI TAKMICILI SE I OSNOVCI

 

Dani proje 5Mesna zajednica Crvena Reka ,OŠ „Jovan Aranđelović“ i Turistička organizacija Bele Palanke i ove godine uspešno su organizovali manifestaciju „Dan proje“ u Crvenoj Reci.

Takmičari su pokazali svoje umeće i znanje u pripremanju tradicionalnog jela- proje, a u kulturno-umetničkom programu imali su prilike da uživaju posetioci manifestacije, a brojni meštani sela , predstavnici lokalne samouprave i sami učesnici.

Ovo je bila osma godina u nizu od kako se organizuje ova gastro-turistička-manifestacija.

Na manifestaciji je bilo 17 učesnika koji su se takmičili u pripremi najbolje i najukusnije proje, a po prvi put ove godine se u takmičarskom delu pojavili naši najmlađi učesnici, đaci šestog razreda OŠ „Jovan Aranđelović“, koji su i bili nagrađeni za svoj trud i doprinos osvajanjem drugog mesta u kategoriji „Najbolja proja“. Dani proje 3

U revijalnom delu manifestacije su svoju proju prezentovali predstavnici OŠ „Jovan Aranđelović“ iz Crvene Reke i Stefan Veljković iz Crvene Reke.

„Na meniju“ su bile proje sa:  sirom, čvarcima, paprikom vrtkom, integralna proja, kao i slatka proje.

Učesnici su posebnu pažnju posvetili i aranžiranju svojih stolova, te se moglo videti puno lepih dekoracija i kreacija.

Dani proje 4U cilju unapređenja manifestacije i podizanja svesti o važnosti očuvanja tradicije, koja je decenijama negovana, ove godine su dodate nove kategorije i nagrađen veći broj učesnika.

Pored prvog, drugog i trećeg mesta u kategoriji „Najbolja proja“ i „Najbolje aranžiran sto“, dodate su i kategorije „Najkreativnija proja“, „Najutentičnija proja“, „Najuspešniji debitant“ i „Najuspešniji veteran“.

Organizacija manifestacije „Dan proje 2017“ je prošla mirno i dala očekivane rezultate, koji će od naredne godine  biti još  bolji, a manifestacija postati još bogatija i uspešnija.

Pored organizacije veliku ulogu u ovom projektu ima i pokroviteljstvo opštine Bela Palanka.

LJ.P.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh