Gradovi

Na festivalu nauke gosti iz Petnice, Vinče, CERN-a…

ĆUPRIJA – Na 4. Reginalnim sajmu obrazovanja, koji se u četvrtak i petak, održava u Ćupriji, studijske programe i uslove školovanja, predstaviće 30 fakulteta Srbije i Srednje škole Pomoravskog okruga.

Fakulteti će svoje programe predstaviti sutra od 11 do 17 sati a Srednje škole prekosutra u isto vreme.

Festival se održava u zgradi Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji.

Organizator festivala, Regionalni tim podrške za nauku, obrazovanje i umetnosti, saopštio je danas, da će organizovati besplatan prevoz za organizovane posete učenika iz Jagodine i Paraćina autobusima.

Prvi put na regionalnom sajmu obrazovanja u Ćupriji predstaviće se Istraživačka stanica „Petnica“, a o tome kako radimo sa mladim talentima govoriće Nikola Božić.

Na temu „božije čestice“ govoriti profesor Ivan Gutman iz Centra za istraživanje elementarnih čestica (CERN), a o Vinči, našem najvećem instituitu, govoriće Mirjana Petković, dok će mlada naučnica Iva Popović, saradnica Instututa za nuklerane nauke „Vinča“ govoriti na temu „Hormoni – nauka o ljubavi“.

Predviđena su i naučno-popularna predavanja u amfiteatru škole. Drugog dana festivala biće naučni šou pod nazivom „Između magije i hemije“, predavač je profesor Tomislav Tosti sa Hemijskg fakulteta u Beogradu.

U saopštenju se navodi da će oba dana, na štandovima učesnika „kontinuirano biti održavana predavanja i zanimljiva prezentacija Instituta „Vinča“, Geografskog instituta Srbije, Prirodnjačkog centra Svilajnac, Astronomskog udruženja „Eureka“, Instiututa za biološska istraživanja…

Foto Tanjug/ M.Jelesijević, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh