• Regioni

  Na Forbsovoj listi najboljih zemalja za penzionere našla se i jedna eh-ju republika!

  Ukoliko u Hrvatskoj tražite posao, velika je verovatnoća da ste na krivom mestu u krivo vreme. Statistike naime pokazuju da broj zaposlenih konstantno pada. Ali ako ste pred penzijom, a živite u SAD, onda je stvar mnogo bolja.

  Ugledni Forbs je na svoju listu 20 najpoželjnijih zemalja u kojima možete da provedete svoje penzionerske dane svrstao i Hrvatsku. Svih 20 zemalja odabrano je prema nekoliko kriterijuma: troškovima života, porezima, medicinskoj zaštiti, klimi, bezbednosti i stopi kriminala, kulturalnim atrakcijama, gostoljubivosti i saobraćajnim vezama sa SAD.

  Na listi su osim Hrvatske i Australija, Belize, Kanada, Čile, Kolumbija, Kostarika, Ekvador, Francuska, Irska, Italija, Malezija, Meksiko, Nikaragva, Panama, Filipini, Portugal, Španija, Tajland i Urugvaj. Hrvatska se dakle našla u vrlo uglednom društvu.

  Očekivano, Forbes američkim penzionerima pre svega preporučuje obalu Jadranskog mora i to zbog ‘predivnih mesta, dobre klime, drevnih kulturnih spomenika, jeftinog života i poreskih olakšica za penzionere’. Novinar Forbesa posebno ističe Istru i Dubrovnik, a kao jedinu manu Hrvatske navode to što nema direktnih letova za SAD.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com