Gradovi

Na granici Bugarske i Rumunije zaplenjeno 400 kilograma heroina

Više od 400 kilograma heroina poreklom iz Irana zaplenjeno je danas na rumunsko-bugarskoj granici u kamionu koji je išao za Holandiju, rekao je direktor bugarske carine Georgi Kostov.

„Zaplenjeno je ukupno 423,22 kilograma droge. Prema prvim analizama, čistoća heroina je veoma visoka, preko 70 odsto, i procenjena vrednost je oko 32,5 miliona evra“, rekao je Kostov.

Državni tužilac Sotir Cacarov rekao je da je današnja zaplena „najveća ikada na bugarskoj granici u samo jednom vozilu“.

Droga je otkrivena jutros na graničnom prelazu Vidin-Kalafat izmedju Bugarske i Rumunije. Cacarov je rekao da je kamion prevozio 400 paketa droge skrivene medju gipsanim pločama namenjenim holandskoj firmi koja se bavi proizvodnjom hrane.

Vozač kamiona i bugarski državljanin vlasnik skladišta u kojem je droga bila, uhapšeni su, rekao je funkcioner ministarstva unutrašnjih poslova Mladen Marinov.

Marinov je dodao da je heroin iz Turske dovezao iranski vozač koji je u Bugarskoj zamenjen da ne bi pobudio sumnju jer se Iran smatra rizičnom zemljom porekla robe.

U Bugarskoj je 24. aprila zaplenjeno 214 kilograma heroina u iranskom kamionu sa odredištem u Holandiji, zaustavljenom na tursko-bugarskoj granici na prelazu Kapitan-Andrejevo.

Kao sused Turske, Bugarska je nezaobilazna zemlja za krijumčare droge s Bliskog istoka u Srednju i Zapadnu Evropu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh