• Gradovi

  Na konkursu „Šta ujedinjuje Srbiju i Rusiju“ – 1.000 radova

  BEOGRAD – Kompanija ruskih železnica „RŽD Internešnal“, koja u Srbiji realizuje projekte modernizacije srpskih železnica, nagradila je danas učesnike literarnog konkursa za decu i omladinu „Srbija i Rusija: Šta nas ujedinjuje?“, u okviru kojeg je prijavljeno više od 1.000 radova.

  U Narodnoj biblioteci Srbije su proglašeni pobednici u tri starosne kategorije: od devet do 12 godina, od 13 do 15 i od 16 do 19 godina.

  Pobednici su dobili nagrade i poklone – laptopove, tablete i fotoaparati, a svečanosti su prisustvovali ambasador Ruske Federacije u Aleksandar Čepurin, trgovinski predstavnik Rusije u Srbiji Andrej Hripunov i predstavnici rukovodstva srpskih železnica.

  Konkurs su podržali srpski odsek međunarodnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda, časopis „Svetosavsko zvonce“ i međunarodni omladinski pokret „Youth Time“.

  Ukupno je dostavljeno više od 1.000 radova, od kojih je svaki mogao da pretenduje na pobedu i svaki je na svoj način bio zanimljiv, saopštila je kompanija „RŽD Internešnal“.

  Učesnici konkursa su bila deca iz porodica sa različitim mogućnostima i načinom života, ali je svima njima pošlo za rukom da oduševe žiri dubinom razmišljanja i poznavanjem istorije uzajamnih odnosa naroda Srbije i Rusije.

  Posebna nominacija literarnog konkursa dodeljena je radovima sa ilustracijama.

  Literarni konkurs postao je deo humanitarnog programa, koji realizuje „RŽD Internešnl“ u okviru pružanja podrške projektu izgradnje i modernizacije železničke infrastrukture Srbije.

  Kompanija ima planove da i dalje pruža podršku inicijativama, usmerenim na razvoj kulturnih veza između naroda dve zemlje.

  Foto Tanjug, S. Radovanović, ilustracija

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com