Gradovi

Na Kopaoniku rekordan broj skijaša, više od 150.000

KOPAONIK – Ski centar Kopaoniku je tokom ove zimske sezone posetio rekordan broj skijaša – više od 150.000, izjavio je danas v.d. direktor Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić, ističući da su ti rezultati potvrdili lidersku poziciju Kopaonika u regionu.

„Ove sezone smo imali zaista odličan razultat u ski centrima i za sada imamo više od 3,5 miliona vožnji i više od 150.000 skijaša je posetilo ski centar Kopaonik“, rekao je Ljevnaić Tanjugu, ističući da je veoma ponosan na te rezultate.

Kako kaže, prihodi Skijališta Srbije su još bolji u odnosu na prethodnu sezonu koja je, takođe, bila najbolja u istoriji tog preduzeća.

„Za 16 odsto smo bolji i za 93 miliona dinara imamo veće prihode, a to znači da ćemo i više novca uplatiti u budžet Republike Srbije“, rekao je Ljevnaić.

Prema njegovim rečima, Kopaonik je zaista postao regionalni lider, jer se svake godine taj ski centar beleži rekorde i sve veći broj stranaca dolazi na tu planinu.

„Staze su odlično pripremljene, trenutno pada sneg na Kopaoniku i imamo 20 instalacija koje rade i 25 staza spremnih za skijaše. Mogu da kažem da je mart najbolji za skijanje i pozivam skijaše da dođu i iskoriste prelepe dane za taj sport, jer ima dovoljno snegam“, naveo je Ljevnaić.

On je dodao da radi i ski centar na Staroj planini, gde radi gondola i staze oko četvoroseda.

„Pozivam skijaše da posete i taj ski centar. Stara planina je naročito dobra za porodice i početnike, s obizrom da ima blage staze“, poručio je Ljevnaić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh