• Gradovi

  Na Kosovu uhapšena sedmorica zbog falsifikovanja pasoša

  PRIŠTINA – Policija na Kosovu saopštila je danas da je uhapsila sedmoricu muškaraca nakon istrage tokom koje je kod njih pronađeno na stotine lažnih pasoša i drugih ličnih dokumenata iz zemalja članica EU, koje su verovatno nameravali da prodaju kosovskim migrantima koji se nadaju poslu u inostranstvu.

  Policija je, u pratećem saopštenju, objavila fotografije kompjutera, štampača i lažnih pasoša iz Slovenije, Finske, Češke Republike, Bugarske, Španije i Grčke, a koji su pronađeni tokom dve racije, prenosi Rojters, dodajući da se pretražuju još dve lokacije.

  „Veruje se da su uhapšeni umešani u organizovani kriminal, krijumčarenje migranata, krivotvorenje dokumenata i trgovinu drogom“, precizira se u saopštenju.

  Policija navodi da su počinitelji koristili visokotehnološka sredstva za izradu pasoša, vozačkih dovzola i drugih dokumenata, većinom iz zemalja članica EU.

  „Tokom istrage smo identifikovali mnogo Kosovaca koji su imali ova dokumenta“, kaže se u saopštenju, uz napomenu da će se svi oni koji poseduju takva dokumenta sada suočiti sa krivičnim optužbama.

  Na Kosovu živi 1,8 miliona stanovnika, dok oko 800.000 Kosovaca živi u inostranstvu, uglavnom u zapadnoj Evropi, od kojih neki ilegalno, navodi britanska agencija.

  Foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com