• Novosti online

  На минус 32

  Шта би Партизановом тренеру да индолентног Божинова изведе и у игру баш против захуктале Звезде убаци дупло млађег центарфора Влаховића и тако неспретно упише овог шеснаестогодињака у историју као најмлађег актера у шест деценија ривалства црвено-белих и црно-белих? Бојим се зато, с разлогом, за даљи фудбалски развој овог голобрадог момка, јер када је судија свирао крај Србија је добила ново спортско чудо – разлика између Звезде и Партизана, вечитих ривала, достигла је 32 бода. Највећа разлика у историји домаћег фудбала може да остави спортске трауме и искусном Саши Илићу и гастарбајтеру Божинову, а камоли млађаном Влаховићу. А какве ли трауме тек имају навијачи?

  То, заправо, и више није прави дерби, јер, по табели, Звезда те важне фудбалске представе пре треба да означава кад игра са другопласираним Борцем, а градски дерби кад игра са Чукаричким. Као „звездаш“ говорим пријатељима „гробарима“ да је тешко живети на „минус 32“, јер би се на тој температури смрзла и братија са Месијем на челу. У омиљеној друштвеној игри, вербалним поигравањима навијача два клуба, дошло је такво време када звездаши ликују и лајкују, а партизановци лију сузе и хејтују. Вратили смо им све, кажу први, и за Туђмана као председника клуба и за пребеге од Ђуровског, преко Клеа до Стојкета. Овим другима је крив судија Глођовић (а што није Мажић), па Звездин тренер Божовић што је рекао да се прво досуди пенал Партизану па да на миру после играју. Вучић је наравно крив, био споменут лично или у алузијама, био умешан или не. Ко има такав минус има право и да се љути, има обавезу да нађе читаву серију маштовитих алибија, али би ипак требало погледати и себе. Односно свој клуб. Јер та 32 бода мањка су у преводу десет пораза и два нерешена меча, а вечити ривал, тј. Звезда, само је једна.

  Занимљиво је да су у суботњем „дербију“ сва три гола постигли странци у српском фудбалу, па тако завера може да добије и међународни оквир – двојица у Звезду су послати с намером да бившем војном клубу запрже чорбу или да га не пусте у Европу и тако спрече да брука славно име. А онај који је дао Партизану наду голом за вођство, и он је ту само да заташка ствар.

  Навијачка машта може свашта, и све је добро док остаје у том простору а не крене у дивљање и хулиганство па да се покваре сва задиркивања и фудбалска филозофирања. Добро је све док имамо зарад чега да збијамо навијачке шале, а и Партизанов бодовни понор је добродошао звездашима као нека терапија после дугогодишњег поста. Што не значи да се као на клацкалици све неће променити. А ваљда неће тако брзо, јер добро знам како сам се све шалио са црно-белим пријатељима. Овако уживам, са армијом својих црвено-белих истомишљеника и унапред не прихватам критике на рачун горе написано, јер – тако је то у фудбалском свету. Ко има плус 32 има право и да се хвалише.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com