• BG

  На порођај под полицијском ротацијом

  Несвакидашњи дан за полицијског службеника Александра Васића који ће свакако дуго памтити у својој каријери био је 26. фебруар, када је помогао трудници Сањи Милошевић – Марковић да на свет донесе девојчицу Анастасију.

  „Порођај ми је кренуо 12 дана раније. Супруг и ја смо хитно кренули колима у болницу, али смо упали у саобраћајну гужву. Успаничила сам се. У једном тренутку смо видели полицијски комби на углу улица Таковске и Џорџа Вашингтона и зауставили се. Замолили смо полицајца да нам помогне како бисмо што пре стигли до породилишта” изјавила је Сања Милошевић- Марковић.

  Када је видео трудну Сању и њеног супруга Милоша, полицајац Васић је без оклевања сео у полицијско возило, укључио светлосну и звучну сигнализацију, и безбедно и брзо им омогућио да што пре кроз гужву стигну до породилишта, објављено је на сајту МУП-а Србије.

  „Овај гест полицајца нам је вратио веру у људе. Његова хуманост и одлучност да брзо реагује, без трунке размишљања, у овако деликатним животним ситуацијама нас је задивила”, истиче Сања.

  Када су сабрали утиске њен супруг Милош је успео да пронађе полицајца како би му се захвалио и послао му фотографију мале Анастасије. Полицајац Васић, иначе запослен у Полицијској бригади, наводи да у својој петнаестогодишњој каријери није имао овакву ситуацију.

  „Волим да помажем људима, ипак овакве ситуације никада нисам имао. Оно што ме је највише обрадовало и што је најбитније јесте да је девојчица дошла на свет жива и здрава. Сматрам да је то део мог посла, јер сам као полицијски службеник дужан да водим рачуна о безбедности наших грађана, уз указивање помоћи кад је она потребна” каже Васић.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com