Gradovi

Na prilazima turističkim centrima obavezna zimska oprema

BEOGRAD – Na Zlatiboru pada slab sneg i na prilazima ovom turističkom centru obavezna je zimska oprema, bez koje se ne može ni ka Kopaoniku, Staroj planini, kao ni u više predele područja Sjenice, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Iz ovog udruženja savetuju vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu, uz napomenu da su, usled kiše, ulegnuća na asfaltu ispunjena vodom, a u klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano, posle podne u južnim, a uveče i noću i u ostalim krajevima naoblačenje, ponegde kiša, na višim planinama sneg.

JP Putevi Srbije: Bez zimske opreme ne kretati na put

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se danas odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, te se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje se maksimalan oprez u vožnji.

Najopterećeniji putni pravci su I prioriteta – auto-putevi i državni putevi I prioriteta gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Valjeva i Ivanjice, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Mačve, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca i Ivanjice, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Mačve, Novog Pazara, Zaječara i Ivanjice, gde se preporučuje oprezna vožnja.

Na području Valjeva, na putu II B-327 Koceljeva-Valjevska Kamenica, u mestu Plavanj ima tri otcepljenja kolovoza, saobraćaj se odvija otežano, važi zabrana za teretni saobraćaj.

Otcepljenje kolovoza postoji na putnom pravcu II B-342 Ub – Karaula – Valjevo (Iverak), koji je neprohodan.

Foto Tanjug/S. Radovanović, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh