• Gradovi

  Na Prokopu ušteda vredna više desetina hiljada evra

  BEOGRAD – U okviru rekonstrukcije železičke stanice Beograd „Centar“ u Prokopu, čiji se završetak očekuje krajem januara, ostvarena je ušteda vredna više desetina hiljada evra, saopštilo je danas preduzeće Infrastruktura železnice Srbije.

  Zaposleni u tom peduzeću, u Sekciji za elektrotehničke poslove, deonice kontaktne mreže Topčider i Makiš, dali su veliki doprinos bržoj i efikasnijoj realizaciji radova, a koje ne uključuje osnovni ugovor.

  Vrednost ugovora je oko 26 miliona evra, a finansira se kuvajtskim kreditom.

  Bez obzira na teške uslove rada i nezavidnu materijalnu situaciju radnici su još jednom pokazali požrtvovanost i predanost poslu.

  Na inicijativu generalnog direktora Infrastrukture železnice Srbije Gorana Maksića, a u cilju smanjenja troškova korišćenjem sopstvenih rezervi materijala i angažovanjem radnika, prethodnog vikenda su u rekordnom roku zamenjeni kontaktni provodnici na 9. i 10. koloseku u Prokopu.

  Kontaktni provodnici su prethodno bili uklonjeni kako bi se obezbedilo beznaponsko stanje kontaktne mreže za vreme izvođenja građevinskih radova.

  Provodnici su zamenjeni u celosti, a ne nastavljani na mestima gde su sečeni, čime se obezbedio neophodan fizički kontinuitet pouzdanijeg i ispravnijeg funkcionisanja u eksploataciji.

  Stručne službe Infrastrukture železnice Srbije su napravile tehnologiju i dinamiku izvođenja radova i bez ikakvih dodatnih troškova i angažovanja drugih izvođača završili ovaj značajan poduhvat za samo dva dana.

  Foto Tanjug/video, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com