• Novosti online

  Na protestu Jedan od pet miliona u Kragujevcu poziv na okupljanje 13. aprila

  Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ u Kragujevcu pozvali su večeras gradjane da dodju na veliki protest u Beogradu 13. aprila, i ponovo zatražili ostavke predsednika države Aleksandra Vučića i gradonačelnika tog grada Radomira Nikolića.

  Advokat Božo Prelević nakon protesne šetnje na Djačkom trgu da Srbija nema prečeg zadatka nego da ugasi „najproduktivniju fabriku u Srbiji koja proizvodi poltrone, botove, propagatore, hipnotizere“.

  „Tabloidi i internet botovi blaćenjem časnih ljudi vode kadrovsku politiku, dok najgori ne sahrane Srbiju“, rekao je Prelević.

  Dodao je da se sedam godina živi u permanentom vanrednom stanju i upitao kada se završava huškanje gradjana jednih na druge, tabloida na normalnu štampu, televizijskih stanica na onu stanicu koja uključi kameru da bi gradjani znali šta je istina, a optužuju je da ruši vlast zarad Amerikanaca.

  On je poručio da se gradjani moraju „probuditi“, kao i solidarnost i empatija sa poniženim i ugroženim narodom.

  Prelević je rekao da se Srbija mora probuditi i dodao da treba da se probudi i opozicija i da sa gradjanima nadje nenasilne puteve i nenasilna sredstva, ali i odredi jasne i dostižne ciljeve.

  „Uporedo sa tim moraju se prozivati imenom i prezimenom partijski poslušnici koji uništavaju svaku budućnost ove zemlje u ime bilo koje vlasti i ideologije“, rekao Prelević pozdravljen aplauzom.

  Prelević je ocenio da u Srbiji nije problem samo jedan čovek, kako god da se on zvao, već pre svega vrednosni sistem.

  „Da se ne lažemo, nije ovo zemlji osnovni problem (Aleksandar) Vučić nego mnogi, oni koji zarad para pristaju da krše zakone, putem medija blate časne ljude, koji profesiju prinose partijskim propagatorima“, rekao je Prelević.

  Novinar Rade Radovanović je pozvao gradjane Kragujevca da 13. aprila budu u Beogradu.

  „Mi smo oni koji će doneti i ustanoviti nova pravila ponašanja u našem Kragujevcu, Šumadiji. I mi ćemo pobediti zato što imamo pameti, energije, zato što je pravda na našoj strani“, rekao je Radovanović i ocenio da nije daleko dan kada će se praviti nova Srbija „po ljudskoj meri“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com