• Gradovi

  НА САЈТУ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ОМОГУЋЕНА Е-ПРЕДАЈА ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА ТРУДНИЦА И ПОРОДИЉА

   

   

   У Општинској управи општине Бела Паланка, сходно Закључку Владе Републике Србије обустављен је рад са странкама путем непосредног контакта.

  У складу са Закључком Владе Републике Србије 05 Број 53-2787/2020 од 24.03.2020.године, корисницима дечијег додатка, накнаде за време одсуства са рада ради посебне неге детета  и на остале накнаде по основу посебе неге детета по прописима у области финансијске подршке породици са децом, којима истиче  право 15.03.2020. године и касније, ПРОДУЖАВА СЕ ДАЉА ИСПЛАТА ПРАВА НА ОСНОВУ РАНИЈЕ ДОНЕТИХ РЕШЕЊА, НАЈДУЖЕ ТРИ МЕСЕЦА, ОДНОСНО ДОК ТРАЈЕ ВАНРЕДНО СТАЊЕ.

  Подносиоци захтева са пребивалиштем на територији општине Бела Паланка  који ПРВИ ПУТ стичу  право за подношења захтева за остаривање права на родитељски додатак, право на породиљско одсуство и одсуство са рада ради неге детета, дечији додатак и финансијску помоћ породици са децом са даном  15.03.2020. године и касније,  могу да преузму обрасце захтева са сајта општине Бела Паланка www.belapalanka.org.rs

  Попуњене и потписане обрасце захтева са скенираном документацијом подносиоци захтева могу,  да пошаљу на мејл адресу decija.zastita@ belapalanka.org.rs  или  да попуњене и потписане обрасце захтева са документацијом пошаљу путем поште препорученом пошиљком  на адресу: Одељење за  послове органа општине, општу управу и заједничке послове Општинске управе општине Бела Паланка-Дечија заштита, 18310 Бела Паланка, ул.Карађорђева бр.

  Напомена: Прилаже се документација коју подносилац захтева сам прибавља  (на.пр. потврда о примањима за чланове домаћинстава, дознаке за боловање и сл.)

  За све информације у вези са захтевима и остваривањем права по овом основу  грађани се могу обратити Слађани Динић, начелници одељења за заједничке послове  на бројеве телефона: 062/8012914 и 018/ 855-023 сваког радног дана у времену од 7.00-13.00 часова или на број телефона Контакт центра општине 855-111.

  Општина Бела Паланка је већ по првим сатима од увођења ванредног стања на територији РС сазвала седницу штаба за ванредне ситуације и одмах увела мере које имају за циљ спречавање ширење вируса ковид 19. Командант штаба за ванредне ситуације Бела Паланка Горан Миљковић је рекао да је поред бројних мера оформљен и контак центар где грађани могу да се јаве и затраже помоћ.

  ‘’Број телефона 855-111 Општинске управе општине Бела Паланка, је доступан 24 сата дневно свим суграђанима  а нарочито најстаријим суграђанима који имају забрану изласка а потребне су им намирнице, средства за хигијену или лекови. 50 волонтера је доступно свакодневно како би свима изашли у сусрет.

  До сада смо имали преко 100 излазака на терен и око 200 позива.’’- истакао је Миљковић који је додао да је на иницијативу локалне самоуправе у погону компаније ‘’Трендекс’’ одмах по увођењу ванредног стања почела производња заштитних маски које су подељене лицима која су у цивилној заштити, геронто домаћицама које су ангажоване и у ванредном стању, радницима Дома здравља, свим дежурнима у општини и јавним предузећима која су остала да раде, као и волонтерима који су на услузи свим грађанима Беле Паланке.

  Горан Миљковић позвао је све којима је помоћ потребна да се јаве контакт центру, а позвао је и студенте који се налазе ван Беле Паланке а немају превоз до куће да се њихови родитељи јаве како би локална самоуправа организовала превоз. Миљковић је позвао све грађане Беле Паланке да буду одговорни према себи и другима и поштују прописане мере како би заштитили своје здравље и спречили даље ширење корона вируса.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com