Gradovi

Na sednici GO SNS i o mogućim vanrednim izborima

BEOGRAD – Srpska napredna stranka održaće danas sednicu Glavnog odbora, na kojoj će, prema najavama iz stranke, biti reči i o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Iz SNS je najavljeno da će predsednik stranke i premijer Aleksandar Vučić zatražiti od većine članova Glavnog odbora da u periodu i pre Skupštine SNS, zakazane za 13. februar, ima pravo da donese odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Vučić je 14. januara rekao da su vanredni parlamentarni izbori moguća opcija, da će odluku doneti uz konsultacije sa predsednikom države i članovima GO, ali da se neće rukovoditi stranačkim ineresima.

On je rekao i da su vanredni izbori bolja opcija od veće rekonstrukcije, koju bi želeo da sprovede, a kao jedini razlog protiv održavanja opštih izbora naveo je da bi možda na kratko prekinuli reforme.

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović rekao je da je sednica Glavnog odbora stranke zakazana u cilju pripreme skupštine partije, ali nije isključio mogućnost da se razgovara i o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnim izborima.

Kako je saopšteno iz SNS, članovima će se na početku obratiti predsednik stranke i taj deo sednice će biti otvoren za javnost, a posle toga sednica će biti zatvorena.

Po završetku sednice, predviđene su izjave za medije.

Foto Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh