• Gradovi

  NA TAKMIČENjU „ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU“ NAJBOLJIMA BICIKLE I TABLET RAČUNAR

   

   

  U Tegošnici je juče održano tradiocionalno takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćajnih pravila „Šta znaš o saobraćaju“.

  Takmičili su se učenici od četvrtog do osmog razreda, njih 56, iz škola u Vlasotincu, Svođu, Šišavi, Gložanu, Kruševici, Prisjanu i Tegošnici.

  Oni su bili podeljeni u dve kategorije i pokazivali su svoje znanje u rešavanju testova i u vožnji bicikala na poligonu koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se sreću u svakodnevnom životu.

  Četvoro učenika plasiralo se na okružno takmičenje.

  Nedica Mitrović i Danilo Stojanović, učenici OŠ „Vuk Karadžić“ iz Tegošnice, osvojili su najviše bodova u „B“ kategoriji i nagrađeni su biciklama, a u „C“ kategoriji najviše poena osvojili su Milica Ilić, učenica OŠ „Dositej Obradović“  iz Svođa i Mateja Stanojević, učenik OŠ „8.oktobar“ iz Vlasotinca, koji je kao najbolji među najboljima, pored bicikla, dobio na poklon i tablet računar.

  Nagrade su im uručili predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović i direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Tegošnici  Ratko Ilić.

  -Ove godine odlučili smo da pored bicikla, najboljem učesniku darujemo i tablet računar. Trudićemo se da svake sledeće godine iznenađujemo učenike novim i drugačijim poklonima. Neka oni budu i vid motivacije i poziv na druženje u ovako prijatnom ambijentu – rekao je direktor Ratko Ilić.

  -Opština Vlasotince je i ove godine, kao i prethodnih, podržala ovo takmičenje, kroz koje deca, ne samo da uče, već i stiču nova poznanstva i grade prijateljstva – dodao je predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

  Takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćajnih pravila „Šta znaš o saobraćaju“ ove godine po 49.put organizovao je Auto-moto savez Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, škola i sponzora.

  Škola domaćin organizovala je prevoz učenika, obroke i, kako kažu, divan dan u prirodi.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com