• BG

  Nacionalna koalicija za dezentralizaciju: DUG OD 1,5 MILIJARDE NIJE U VEZI SA AERODROMOM!

  DUG OD 1,5 MILIJARDE NIJE U VEZI SA AERODROMOM!

   

  Na osnovu dokumenata koja je Nacionalna koalicija za dezentralizaciju pribavio istražujući slučaj poklanjanja niškog aerodroma državi, saznajemo da dug koji Grad ima prema Republici, a koji gradonačelnik pominje u javnosti kao opravdanje za poklanjanje aerodoroma, uključuje i prenos zemljišta kasarne “Bubanjski heroji”.

  NKD je pribavio kopiju Ugovora o prenosu prava korišćenja nepokretnosti u državnoj svojini, potpisanog 22.10.2010. između Republike i Grada Niša, gde Član 2 jasno navodi da je ovim Ugovorom obuhvaćen i prenos zemljišta kasarne “Bubanjski heroji” koje se koristi za potrebe projekta Novi Niš.

  Reč je o jednoj od najvećih kasarni na teritoriji Grada Niša, ogromne površine na kojoj se nalazilo 69 objekata.

  Članovima Ugovora (3-6) jasno su definisane nepokretnosti koje će Grad Niš dati zauzvrat, a u članu 5 se čak precizno navode i stanovi koji su predati vojsci kao kompenzacija za zemljište aerodroma i kasarne – tačnije 32 stana ukupne površine 2380 kvadrata.

  Kako je gradonačelnik pokušao da pripiše ceo ovaj dug niškom aerodromu, dužni smo da upozorimo javnost da je i ovaj alibi gradske vlasti lažan.

  U interesu javnosti, Ugovor objavljujemo na sledećem linku.

  Nacionalna koalicija za dezentralizaciju

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com