• Južna Srbija

  “Nađi vremena“ za besplatan ginekološki pregled  

   

   

   

                  Bela Palanka, 25. oktobar 2017. Opština i Dom zdravlja Bela Palanka podržali su kampanju „Nađi vremena“ koja se sprovodi uz finansijsku podršku Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Republike Srbije, preko razvojnog programa Evropski PROGRES, a u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, u okviru koje će organizovati dan besplatnih preventivnih ginekoloških pregleda 2. novembra 2017. godine.

  Kampanja „Nađi vremena“ ima za cilj da informiše žene o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke i raka grlića materice.

   „Dan otvorenih vrata“ za besplatne preventivne ginekološke preglede biće organizovan 2. novembra 2017. godine od 7 do 20 časova, za sve zainteresovane žene, bez obzira da li imaju zdravstvenu knjižicu ili ne.

   Volonterke kampanje “Nađi vremena” i patronažne sestre Doma zdravlja Bela Palanka, sprovešće akciju informisanja sa anonimnim anketiranjem žena, 27. oktobra 2017. godine ispred gradske pijace, od 10 do 13 časova.

  Informativna akcija i anonimno anketiranje imaju za cilj da se utvrde najčešći razlozi za odlazak, odnosno neodlazak na redovne ginekološke preglede i dodatno ohrabri žene da pronađu vremena za očuvanje svog zdravlja.

  Tokom akcije biće podeljene besplatne brendirane majice sa logom kampanje „Nađi vremena“, namenjene ženama koje budu učestvovale u anonimnom anketiranju.

   Zbog velikog interesovanja, molimo sve građanke koje su zainteresovane za besplatne preventivne preglede da tokom trajanja akcije informisanja 27. oktobra 2017. godine zakažu termin kod prisutnog osoblja Doma zdravlja, ili na telefon Odeljenja za zdravstvenu zaštitu žena 018/855-552 u periodu od 10 do 14 časova svakog radnog dana, počev od danas

  U slučaju da niste zakazali pregled, dovoljno je da se pojavite 2. novembra 2017. godine u periodu od 7 do 20 časova, gde će vas osoblje Doma zdravlja primiti i uputiti na pregled. 

   Sa ciljem da se omoguće bolji uslovi rada i unapredi zdravstvena zaštita žena, Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES, donirali su novu opremu za ginekološku ordinaciju u Domu zdravlja Bela Palanka u vrednosti od 9.300 evra  

  Prema statističkim podacima, Srbija je među vodećim zemljama u svetu po broju obolelih žena od raka dojke i grlića materice.

  • Rak dojke je najčešći zloćudni tumor kod žena u Srbiji
  • Jedna od osam žena oboli od raka dojke
  • U Srbiji godišnje oboli oko 4.600 žena, a njih 1.600 izgubi bitku sa ovom bolešću
  • Rak grlića materice je drugi vodeći uzrok oboljevanja i četvrti uzrok umiranja od raka kod ženske populacije u Srbiji
  • Svakog dana četiri žene obole od raka grlića materice
  • U Srbiji godišnje oboli više od 1.300 žena, a njih 500 prerano završi život

  Za pregled je dovoljno samo 30 minuta, a može sačuvati život i unaprediti zdravlje.

  LJ.P.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com