• Gradovi

  Награда „Kапетан Миша Анастасијевић“ нишком професору Братиславу Миловановићу

  Награда „Kапетан Миша Анастасијевић“ додељена је познатом нишком професору Братиславу Миловановићу

  У Матици српској у Новом саду су јуче,  09. априла,  додељена национална признања „Kапетан Миша Анастасијевић“.

  Ова престижна награда додељује се најуспешнијим појединцима, предузетницима и институцијама који су допринели афирмацији образовног, научног и привредног  амбијента у  Србији.

  Међу овогодишњим добитницима је и проф.др Братислав Миловановић из Ниша,  истакнути универзитетски професор, научник и менаџер који руководи научно-истраживачким и иновационим пројектима и који успешно усмерава развојну и пословну стратегију   компанија (Поглед Телекомуникације, Поглед Медианис и Поглед Росица) из Поглед Групе и Иновационог центра напредних технологија имплементирањем научних и иновационих резултата.

  Проф. др Братислав Миловановић, је редовни професор у пензији Универзитета у Нишу и Универзитета Сингидунум, члан Академије инжењерских наука и Научног друштва Србије.

  Проф. Миловановић, координатор Центра Ниш Универзитета Сингидунум, је светски признати научник са импозантним бројем (преко 600) научних радова који представљају значајан допринос развоју научне мисли у области телекомуникација и информационих технологија.

  Успешно је руководио великим бројем истраживачко-развојних, иновативних и научних пројеката (преко 30) на домаћем и међународном плану. За укупан научни допринос у 2015. години уручена му је награда за животно дело од стране националног Удружења (МТТС) за микроталасну технику, технологије и системе.

  Проф. Миловановић је један од иницијатора и члан радног тима за организацију Форума напредних технологија од  2015.  Године.

  Љ.К.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com