Naše Novosti

Najava štrajka radnika FAP-a

fap2

Odbor Jedinstvenog sindikata „FAP SLOGA“ doneo je odluku da se sutra 12. februara 2016. godine sa početkom u 08.30 časova u pogonima FAP-a u Priboju održi štrajk upozorenja zbog kršenja Zakona o radu i Kolektivnog ugovora.

„Pošto država sama ne poštuje usvojeni Zakon o radu, a naše tužbe i dopisi ne dopiru do ušiju nadležnih ministarstava, i kako je uočeno da se radnici boje pritiska rukovodstva ako neorganizovano traže svoja prava po zakonu, doneli smo jednoglasnu odluku se održi štrajk upozorenja sa sledećim zahtevima:

fap prijava strajka

– Isplata zaostalih zarada na osnovu člana 110 Zakona o radu; isplata doprinosa za zdravstveno i PIO osiguranje ili dogovor sa državom o preuzimanju kojima se garantuju ta prava; zaustavljanje nezakonitog otuđivanja imovine FAP korporacije AD bez odgovarajuće odluke Skupštine akcionara i dovođenje ranijih dogovorenih odluka u skladu sa zakonom.

Dodatni zahtevi će se naknadno dostavavljati odlukama radnika na štrajkovima upozorenja i uneti u eventualni generalni štrajk.

Štrajk upozorenja će se odvijati sledećom dinamikom : u 8.30 časova u Pogonu Montaža, u 10.30 časova u Pogon Otpresaka i u 12.30 časova Pogon transmisija.

 

Odbor Jedinstvenog sindikata „FAP SLOGA“                        

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh