Gradovi

Najavljeno osnivanje udruženja humanitarnih organizacija

BEOGRAD – Humanitarna fondacija Novi Beograd i fondacije „Podrži život“ i „Novak Đoković“ obeležile su danas Međunarodni dan humanosti simboličnom akcijom na Trgu Republike i najavile osnivanje udruženja humanitarnih fondacija Srbije.

Osnivac humanitarne fondacije Novi Beograd Aleksandar Šapić rekao je novinarima da očekuje da će tri fondacije u septembru ili oktobru formirati krovnu organizaciju, udruženje humanitarnih fondacija, u pokušaju da se humanitarni rad u Srbiji podigne na viši nivo.

Navodeći da će svaka fondacija nastaviti da radi kao i do sada, Šapić kaže da će novo udruženje pokušati da izlazi sa konkretnim predlozima kako bi humanitarnom radu dali mesto koje zaslužuje u društvu, s ozbirom na neke negativne primere iz prošlosti.

U udruženju, dodao je, biće sublimirana iskustva tri fondacije kako bi se lakše pomoglo onima kojima je pomoć neophodna, ali i onima koji žele da pomognu.

„S obzirom da je danas Međunarodni dan humanitosti mi ga obeležavamo na simboličan način i iskoristili smo priliku da obavestimo javnost o našoj ideji koja će nadam se biti formalizovana u septembru ili oktobru“, rekao je Šapić i dodao da se nada da će novim udruženjem možda biti započeta nova eru u humanitarnom radu u Srbiji.

Šapić kaže da humanitarna organizacija Novi Beograd trenutno pomaže 80 dece, 30 odraslih, 20 ustanova i udruženja, za nešto više od dve godine postojanja prikupila je više od 230 miliona dinara, a više od 50 dece uputila je na lečenje ili o njima brine.

Motiv za dalji rad, navodi Šapić, predstavlja 1,3 miliona poruka koje je poslalo 650.000 ljudi, i dodaje da humanitarni rad treba da bude najčistija stvar u društvu. „Ljudi u Srbiji su humani. To pokazuju ovi podaci“, kaže Šapić.

Projektna menadžerka Fondacije „Novak Đoković“ Maja Jovanović rekla je novinarima da ako želimo da budemo humani nema izgovora i da je poruka na današnji dan da humanost izaziva radost kod ljudi.

„Naša fondacija se bavi ranim razvojem i ranim obrazovanjem jer na taj način možemo da napravimo našu zemlju sutra boljim mestom. Ulažući u najmlađe dajemo šansu da sutra zemlja napreduje na svim poljima“, kaže Jovanović.

Navela je da Fondacija „Novak Đoković“ trenutno radi 26 projekata po celoj Srbiji i da je plan da oni budu završeni do kraja godina.

Projekt menadžer iz fondacije „Podrži život“ Katarina Danojlić rekla je novinarima da današnje okupljanje na Trgu Republike treba da podseti građane da ne treba biti human samo danas na Međunarodni dan humanosti, već svakog dana i da naše malo ljudima i bolesnoj deci može da znači itekako mnogo što, kaže, često zaboravljamo.

Danojlić je navela da ta fondacija trenutno ima pokrenutih pet akcija za decu sa cerebralnom paralizom i problemima sa krvnim sudovima, a za dve godine svog postojanja pružila je pomoć za 49 dece i pokrenula 50 akcija.

Preview

MEDJUNARODNI DAN HUMANOSTI

Slide

MEDJUNARODNI DAN HUMANOSTI

Slide

ALEKSANDAR SAPIC

Slide

SAPIC, JOVANOVIC, DANOJLIC

Slide

IVAN BEKJAREV I ZORAN DASIC

Slide

MEDJUNARODNI DAN HUMANOSTI

MEDJUNARODNI DAN HUMANOSTI

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh