BG

Најављујемо: Едукација „Основни појмови економије за новинаре“ у Параћину

 

 

Стручни скуп „Основни појмови економије за новинаре“ биће одржан у Параћину, од четвртка 7. фебруара до суботе 9. фебруара, у просторијама Хотела “Петрус“.

Организатори едукације за медијске раднике из области економије су “НОВОСТИ ДАНА.РС“ ДОО из Ниша и стручњаци из ове области.

Стручни скуп је замишљен као едукација новинара и других медијских радника о основним појмовима економије, врло присутним у новинским текстовима, радио и телевизијским емисијама, као и у информативним садржајима на интернету.

На скупу ће учествовати, у својству предавача, Драгана Костић, дипломирани економиста из Ниша с двадесетогодишњим радним искуством на пословима финансија, рачуноводства и пословног извештавања.

У свом излагању, Драгана Костић ће учесницима појаснити појмове економске струке у финансијско-рачуноводственој области.

Тамара Михајловић, менаџер у економији из Параћина и познати књиговођа, изложиће учесницима основне књиговодствене појмове.

Предавач на стручном скупу „Основни појмови економије за новинаре“ биће и Љубомир Костић, магистар економских наука из Ниша, чије излагање ће бити посвећено појмовима опште економске теорије, националног рачуна, јавних финансија, монетарне теорије и политике и политичке економије. Љубомир Костић има богато радно искуство као професор економских предмета.

Сви они су спремни да помогну новинарима у отклањању бројних недоумица када је у питању извештавање о економским темама, кретањима на тржишту, али и покушајима манипулације економским параметрима и терминима.

Предвиђене су и практичне вежбе и провере знања, као и дискусија учесника о теми скупа.

Стручни скуп ће бити одржан у просторијама Хотела „Петрус“ у центру Параћина, у четвртак 7. фебруара 2019. године од 15 до 19 часова, у петак 8. фебруара у исто време, и у суботу 9. фебруара 2019. године од 8 до 16 часова.

Позивамо новинаре и друге раднике медија из Параћина и Поморавља, као и све остале заинтересоване, да узму учешћа у стручном скупу.

Ниш, фебруар 2019. године

Љубомир Костић

Фото: Љ. К.

(Израду овог медијског садржаја суфинансирала је општина Параћин. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не одражавају  ставове органа који је доделио средства)

 

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh