• Društvo

  Најављујемо: Едукација за новинаре „Безбедност и здравље на раду“ у Бору

   

   

  У Бору ће, у уторак 24. септембра 2019. године, бити одржан стручни скуп „Безбедност и здравље на раду“, који организује „Новости дана.рс“ доо из Ниша.

  Стручни скуп је замишљен као едукација новинара и других радника у средствима јавног информисања о основним појмовима безбедности и здравља на раду, врло присутним у новинским текстовима, радио и телевизијским емисијама, као и у информативним садржајима на интернету.

  На скупу ће учествовати, у својству предавача, Новица Петковић, дипломирани инжењер заштите на раду у пензији, с богатим радним искуством у пословима заштите на раду у „Застави“ у Крагујевцу, бивши директор предузећа Еи „Заштита“ у Нишу, бивши инспектор рада у Белој Паланци и руководилац Инспекције рада за Топлички управни округ у Прокупљу.

  У свом излагању, предавач ће учесницима појаснити основе заштите на раду и најважније обавезе послодаваца, радника и државних органа у тој области.

  Стручни скуп ће бити одржан у просторијама Хотела „Албо“ у Бору, у уторак 24. септембра 2019. године, с почетком у 10 часова.

  Позивамо новинаре и друге раднике медија из Бора и Источне Србије, као и све остале заинтересоване, да узму учешћа у стручном скупу.

  Иначе, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се недавно у Бору са представницима компаније „Serbia Zijin Bor Corper“ и након тога је обишао рударско-топионичарски басен Бор, флотацију „Велики Кривељ“.

  Тема састанка била је и безбедност и здравље на раду, као и о повреде на раду.

  Ђорђевић је истакао да је задовољан што је компанији „Serbia Zijin Bor Corper“ доо Бор, која је 17.12.2018. године имала 4973 радника, а сада више од 5230, безбедност и здравље запослених приоритет.

  „У области здравља и безбедности на раду компанија је од децембра 2018. године до данас уложила више средстава, него што је то био случај од 2000. до 2012. године. Такође, приметни су напретци у сегменту материјално-финансијског положаја радника, којима су плате увећане за 18 одсто“, рекао је министар и додао да компанија планира да инвестира 1,26 милијарди долара у напредак пословања, што ће допринети развоју привреде и економије Републике Србије.

  За ниво безбедности и здравља на раду, директорка Управе за безбедност и здравља на раду Марина Фуртула истакла је да је знатно виши, него што је био у претходном периоду.

  „Утврдили смо да је број повреда на раду мањи за 40 одсто од почетка 2019. године, него за целу протеклу годину. Верујемо да ће компанија улагати у мере безбедности и здравља на раду, како би још више смањили број повреда на раду“, рекла је Фуртула.

  Ниш, 18. септембар 2019. године

  Љубомир Костић

  (Израду овог медијског садржаја суфинансирао је Град Бор. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не одражавају  ставове органа који је доделио средства)

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com