Novosti online

Најмање 13 жртава терористичког напада у Бриселу (ВИДЕО, ФОТО)

Експлозија и на станици метроа у Бриселу, има повређених
БРИСЕЛ– Кратко након експлозија на бриселском аеродрому, у том граду јутрос се догодила још једна на станици метроа Маелбек, недалеко од седишта Европске уније, пренео је Ројтерс позивајући се на белгијску телевизију РТБФ.АП преноси да је неколико људи повређени, а на снимцима телевизија види се црни дим како се диже из метро станица Маелбек.Саобраћај у метроу је у прекиду, затворене су све станице.Раније данас догодиле су се две експлозије на аеродрому у Бриселу у којима је погинуло неколико људи, док је повређено више њих.Агенције наводи и да су пре двоструке експлозије испаљени хици и да су се чули повици на арапском језику.Експлозије су се догодиле само четири дана након што је у Бриселу ухапшен првоосумњичени за учешће у терористичким нападима у Паризу прошле године.(Танјуг)БРИСЕЛ – Експлозија се догодила у делу аеродрома где путници предају пртљаг и добијају карте за укрцавање. Белгијска телевизија приказује аеродром из којег се вије дим и унутрашњост где се види велика штета, разбацани пртљаг, поломљена стакла и разни објекти унутар аеродрома.

БРИСЕЛ – Белгијски државни тужилац саопштио је да је 13 људи погинуло у јутрошњој експлозији на бриселском међународном аеродрому. За сада нема података о жртвама у најмање једној експлозији на станици метроа код институција ЕУ, али према сведочењу очевидаца из станице излазе окрвављени људи.

Станица метроа Малдек је једна од најчешћих коју користе они који долазе у институције ЕУ. Европска комисија позвала је запослене да остану код својих кућа или у канцеларијама.

(Бета)

————————————————————

Експлозије на терминалу за полазак авиона

БРИСЕЛ – Две експлозије догодиле су се јутрос на аеродрому у Бриселу, при чему је повређено неколико особа, а узрок је за сада непознат, јавили су белгијски медији. Неколико људи је повреде задобило на терминалу за поласке авиона, наводи Ројтерс, позивајући се на белгијске медије.

Експлозије на највећем аеродрому у Белгији одјекнуле су око осам сати, а на лице места упућена су возила Хитне помоћи.

„На аеродрому је дошло до екплозије. План за ванредне ситуације ће свакако бити активиран”, рекао је за телевизију Бел РТЛ Руди Верворт, председник Бриселског региона.

По налогу полиције, железнички саобраћај на бриселском аеродрому је обустављен. Очевици наводе да се осећа мирис барута и да је плафон аеродромске зграде урушен. Неименовани очевидац је белгијској телевизији рекао да је у тренутку када је зачуо експлозију чекао у реду за регистровање.

„Видео сам дим и људе који у паници јуре ка излазу. Онда је уследила још једна експлозија, много ближе мени. Сви су напустили аеродром у паници, а већина људи је оставила пртљаг на лицу места. Возила у околини аеродрома су евакуисана”, казао је он.

На терминалу за полетање у тренутку експлозије налазио се велики број људи јер је за било заказано много полазака, наводи лист „Либр Белжик”.

Прозори на згради аеродрома су разбијени услед јачине експлозије. Експерт за тероризам Клод Монике оцењује, на основу снимака и фотографија, да је реч о снажним експлозијама. Ројтерс примећује да је до инцидента дошло четири дана након што је у Бриселу ухапшен главни осумњичени за новембарске нападе у Паризу Салех Абдеслам.

(Танјуг)

Снимак са аеродрома


——————————————————————————

Чизмаров: Брисел без летова 24 сата, грађани су успаничени

БРИСЕЛ – Авио саобраћај на бриселском аеродрому, на којем је данас дошло до експлозије, највероватније неће бити успостављен у наредна 24 сата, проценила је јутрос директорка Директората за цивилно ваздухопловство Србије Мирјана Чизмаров, која се налази у Бриселу. Чизмаров је, у телефонском укључењу за ТВ Пинк, нешто после експлозија на бриселском аеродрому, рекла да је комплетан терминал уништен и да је ту информацију добила од наше амбасаде у том граду.

——————————————————————————–


(Фото Ројтерс)

Евакуација путника са аеродрома после експлозија

Чизмаров сведочи и да ситуација у Бриселу, након што је јутрос дошло до експлозија у метроу и на аеродрому, није ни мало пријатна, да су људи успаничени и покушавају на сваки начин да се врате кућама. „Ванредно је стање, људи су на улицама. Ми смо у контакту са нашом амабасадом, од које смо добили информације да ће нам се ускоро јавити шта и како треба да радимо да би могли да се вратимо за Београд”, рекла је Чизмаров. Она је напоменула и да је авио и железнички саобраћај у том граду обустављен.

Танјуг

—————————————————————————

Снимак сигурносне камере на аеродрому

————————————————————————

Експлозије на аеродому напад бомбаша самоубице

БРИСЕЛ – Белгијски федерални тужилац потврдио је да је на бриселском аеродрому погинуло 13, а да је експлозију узроковао бомбаш самоубица, јавља Раша тудеј. Најмање три експлозије потресле су у кратком размаку рано јутрос Брисел, две на аеродрому и једна на станици метроа у Европском кварту, па у том граду влада паника, а медији јављају да је реч о бомбашу самоубици.


(Фото Ројтерс)

И аеродром, са којег су евакуисани сви путници, и мрежа метроа, су затворени, а целокупни јавни превоз обуставље, док су безбедносне мере подигнуте на највиши ниво. Ројтерс јавља да је кризни штаб поручио грађанима да остану где су се затекли и да не напуштају домове.


(Фото Ројтерс)

Све институције ЕУ су, како се наводи, затворене. Белгијски ВРТ јавља да се највериоватније ради о бомбашу самоубици. Нема информација о томе да ли су експлозије на аеродрому и на станици метроа међусобно повезане. Црни дим куља са аеродрома и из станице метроа, а повређени се пребацују у Универзитетски кинички центар Сен-Лик.

Танјуг

—————————————————————————–

Снимак после експлозије у метроу

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh