Gradovi

Najmanje 33 žrtve snežne oluje u SAD

VAŠINGTON – Najmanje 33 osobe su poginule u SAD u naletu snežne oluje nazvane „Snouzila“, koja je pogodila veći deo istočne obale, navode agencije.

Većina je stradala od srčanog udara čisteći ulice ili zbog leda na putevima dok je nekoliko umrlo od trovanja ugljen-dioksidom u pokušaju da ugreje svoje automobile i domove, prenosi AFP.

Rojters, međutim, navodi da je najmanje 36 osoba stradalo zbog oluje, uključujući one koji su poginuli u saobraćajnim nesrećama i koji su stradali od srčanih napada tokom čišćenja snega u Vašingtonu, Delaveru, Kentakiju, Marilendu, Nju Džersiju, Njujorku, Severnoj i Južnoj Karolini, Ohaju, Tenesiju i Virdžiniji.

Među njima je i jedan muškarac iz Severne Karoline koji je upucan kada je pokušao da pomogne motorciklisti koji je skrenuo s puta, a vozač je zadržan u pritvoru i optužen za ubistvo.

Nakon što je oluja nanela i više od 60 centimetara snega u pojedinim delovima Vašingtona, američka prestonica polako se oporavlja od nevremena.

Ipak, navodi Rojters, potrebno će biti nekoliko dana kako bi grad opet normalno funkcionisao.

Naime, državne kancelarije su i dalje zatvorene, kao i škole u okrugu i okolnim predgrađima, koje sigurno neće raditi ni sutra, dok je

Predstavnički dom SAD odložio sva glasanja do sledeće nedelje.

Autobuske i metro linije, koje su bile zatvorene tokom vikenda, juče su ponovo počele da rade, ali ograničeno, dok se vozovi mogu koristiti besplatno.

Njujork, gde je snežni pokrivač dostigao gotovo rekordnih 68 centimetara, „laše“ se oporavlja od oluje, ocenjuje AFP dodajući da su škole otvorene dok sistem za prevoz većinom funkcioniše.

Do 85 miliona ljudi je bilo na putu oluje, stotine hiljada građana ostale su bez električne energije, a hiljade onemogućene da putuju zbog paralisanog drumskog, železničkog i aviosaobraćaja duž istočne obale.

Više od 1.600 letova širom SAD juče je otkazano.

AP Photo/Craig Ruttle

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh